ABD'nin Seçimlerdeki En Büyük Bağışçısı Jeff Yass! Çok Zengin Ve Sağın En Uçlarında!

Milyarder Jeff Yass, 2024’te ABD seçimlerinin en önemli bireysel bağışçısı oldu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Jeff Yass’ın serveti 27 ile 40 milyar dolar arasında tahmin ediliyor. Çıkarlarına uygun politikaları ve politikacıları finansal açıdan desteklemesiyle biliniyor. Pennsilvanya’daki bir sivil toplum örgütleri ağı onu bir yıl önce servetini kullanarak ABD demokrasisine tehdit oluÅŸturabileceÄŸi konusunda kamuoyuna açıklama yaptı.

 

Bu uyarı yavaÅŸ yavaÅŸ doÄŸrulanıyor. Jeff Yass, parasının gücüyle Donald Trump’a müthiÅŸ bir destek saÄŸlamaya baÅŸladı. Ayrıca, Trump’ın sosyal medya ÅŸirketi “Truth Social”in borsaya açılmasına  mali kaynak saÄŸlayarak, iflasın eÅŸiÄŸinden 5 milyar dolarlık bir varlığa ulaÅŸmasını da saÄŸladı.

 

68 yaşındaki Jeff Yass servetini Pensilvanya’da yaptı. Joe Biden da aynı eyaletten. 1980’lerde at yarışlarıyla iÅŸe baÅŸladı. ArkadaÅŸlarıyla müÅŸterek bahiste mümkün olduÄŸunca çok kazanmayı hedefleyen bir algoritma geliÅŸtirdi. Bir defasında tek bir yarışta 700 bin dolar kazanarak ABD at yarışları tarihinin en büyük ikramiyesinin sahibi oldu.

 

Sonra aynı algoritmayı borsa iddialarında uyguladı ve örneÄŸin 1987’de borsa çökerken para kazanan tek yatırımcı oldu. O tarihten bu yana serveti çığ gibi büyüdü. Jeff Yass parasını sadece mali çıkarlarını koruyacak politikacıları desteklemekte kullanmıyor. Serveti onun için ayrıca ideolojik bir silah. Devletin ekonomiye mümkün olduÄŸunca az müdahale etmesini savunuyor. Bu da onu seçimlerde Donald Trump gibi sağın en ucundaki politikacıları desteklemeye götürüyor.O kadar ki, 2020 seçimlerinden sonra Trump yanlılarının Kongre’yi basmalarına da destek verdi.

 

Jeff Bass’ın ilgisi ABD siyasetiyle sınırlı deÄŸil. Yahudi kökenli olan milyarder, servetini Ä°srail’in aşırı saÄŸcı BaÅŸbakan’ı Benjamin Netanyahu’’nun da hizmetine sunuyor.