Adile Naşit'in Yeğeni Naşit Özcan'dan Adile Naşit İtirafı! Gülerken Yüreği Acı Doluydu!

Yeşilçam'ın duayen isimlerinden merhum Adile Naşit'in yeğeni Naşit Özcan yaptığı açıklamada yıllar sonra Adile Naşit ile ilgili hiç bilinmeyen anılarını açıkladı. Peki neler söyledi? Cevaplar haberimizde..

 

Yeşilçam'ın duayen isimlerinden merhum Adile Naşit'in yeğeni Naşit Özcan yaptığı açıklamada yıllar sonra Adile Naşit ile ilgili hiç bilinmeyen anılarını açıkladı. Yeşilçam'ın duayen isimlerinden Adile Naşit ile ilgili açıklamalarda bulunan yeğeni Naşit Özcan yıllar sonra merhum sanatçı ile ilgili dikkat çeken itiraflarda bulundu. Peki neler söyledi? Cevaplar haberimizde..

 

Her zaman şen kahkahaları ile hatırladığımız Adile Naşit'in hayatı aslında acılarla doluydu. 1951 yılında oğlu Ahmet dünyaya geldi, 15 yaşına geldiğinde şoke edici bir gerçekle yüzleşti Adile Naşit. Oğlunun kalbi doğuştan delikmiş ve o zamanın şartları altında tedavi edilmesi için imkan yoktu. Tek çare Amerikada ameliyat olması. Bugünün rakamlarıyla 4 milyon lira civarında bir para gerekiyordu. Kıt kanaat geçinen Adile Naşit ve kocası tiyatro dostları yardıma koştu, aralarında para toplayıp, bağış kampanyaları başlatıldı ve oğlu Amerikaya gidebildi. Ama ne yazık ki ameliyat başarılı olamadı ve Ahmet 17 Haziran gecesi hayatını kaybetti. Adile Naşit yıkıldı.

 

adile nasit gulerken yuregi aci doluydu

 

Zaten onu bu ritüeli hastalığa götürdü!

 

17 Haziran Adile Naşit'in doğum günüydü ve o günden sonra bir daha doğum gününü kutlamadı. Yeğeni Naşit Özcan bir dönem yanında kaldığı Halası Adile Naşit için :" Ahmet onun 15 yaşındayken kaybettiği oğlu, hayatının en büyük acısı. Hep taşıdı onu. Her akşam işten döndüğünde otururduk masaya. Dururdu yemeği önünde. Başlardı böyle şıpır şıpır ağlamaya, sonra gözyaşını silerdi. Hadi bakalım. yemeklerimizi yemeğe başlayalım derdi. Ritüeliydi o her gün. Zaten onu o hastalığa götürdü'' dedi.