Afrika'nın En Yetenekli Bankacısı Helikopter Kazasında Yaşamını Yitirdi!

Nijerya’nın en büyük bankası olan “Access Bank Group”un patronu Herbert Onyewumbu Wigwe ve Nijerya Borsası’nın eski başkanı Abimbola Ogunbanjo, Kaliforniya’da helikopterlerinin düşmesi sonucu hayatlarını kaybettiler. Kazada, Wigwe’nin eşi ve oğlu da öldü.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

ABD yetkilileri kazada helikopterin 2 mürettebatı ve 4 yolcu olmak üzere toplam 6 kişinin can verdiğini açıkladılar. “Eurocopter EC 130” tipi helikopter 9 Şubat’ta yerel saatle 22 sıralarında Kaliforniya’nın Nipton kenti yakınlarında yere çakıldı. Helikopterin Nevada’daki Boulder kentine gitmek üzere Kaliforniya’daki Palm Springs’ten havalandığı ve 90 dakika sonra düştüğü belirtildi.

 

Herbert Onyewumbu Wigwe, 2002’de satın aldığı küçük ve zor durumdaki “Access Bank”ı 20 yılda 3 kıtadaki 18 ülkede 600 şubesiyle, 60 milyon müşteriye hizmet eden bir deve dönüştürmüştü. Sadece Nijerya’da 28 bin kişinin çalıştığı bankanın Gambia, Sierra Leone, Zambiya, Ruvanda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, İngiltere ve Birleşik Arap Cumhuriyeti’nin Dubai kentinde yan kuruluşları bulunuyordu. Ayrıca, Çin, Lübnan ve Hindistan’da temsilcilikleri faaliyet gösteriyordu. “Standard Chartered Bank”ın Angola, Kamerun, Gambiya ve Sierra Leone’deki şubelerini satın almıştı.

 

15 Ağustos 1966 doğumlu olan Herbet Wigwe, hepsi de birbirinden prestijli bir çok diplomaya sahipti: Harvard Business School, University College of North Wales, Londra Üniversitesi, Nijerya’daki Nsukka Üniversitesi. Kendi adını taşıyan Wigwe Üniversitesi’ni kurmuştu. Bu üniversitede geleceğin finans, teknoloji ve yaratıcı sanatlar liderlerini yetiştirmek için 500 milyon dolar yatırım yapacağını açıklamıştı.