Akaryakıt Fiyatlarında Dev İndirim Beklentisi! Vatandaşı Rahatlatacak Haber!

Rusya Ukrayna savaşının başlamasıyla başlayan petrol krizi sonrası brent petrol fiyatları dalgalanmaya devam ederken, talep endişesi sonrası brent petrol fiyatları savaş öncesi seviyeye gerilerken, bunun ışında sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre akaryakıt fiyatlarında dev indirim beklentisi meydana geldi. 

 

Rusya Ukrayna savaşının başlamasıyla başlayan petrol krizi sonrası brent petrol fiyatları dalgalanmaya devam ederken, talep endişesi sonrası brent petrol fiyatları savaş öncesi seviyeye gerilerken, bunun ışında sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre akaryakıt fiyatlarında dev indirim beklentisi meydana geldi. Rusya Ukrayna savaşının başlamasıyla başlayan petrol krizi sonrası brent petrol fiyatları dalgalanmaya devam ederken, talep endişesi sonrası brent petrol fiyatları savaş öncesi seviyeye gerilerken, bunun ışında sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre akaryakıt fiyatlarında dev indirim beklentisi meydana geldi. 

 

Fiyatlar savaş öncesine geriledi!

 

Teknolojioku’nun haberine göre; Brent petrol fiyatları ve dolar kurundaki çalkalanmalar devam ettikçe akaryakıt fiyatlarında da oynamalar aynı şekilde devam ediyor. Şimdi ise akaryakıt fiyatlarında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Sektörden gelen bilgilere göre akaryakıtta yeni indirim beklentisi oluştu. Bunun sebebinin ise brent petrol fiyatlarının 90 doların altına gerilemiş olması. 87 doları gören brent petrol, son 9 ayın en düşük seviyesine indi. Bir süredir araç sahiplerini zora sokan akaryakıt fiyatları mevcuttu. Bu kapsamda sürekli zam alan fiyatlar şimdi nihayet bazı indirimler gördü. Global piyasalarda sürekli olan değişen fiyatlandırmalar akaryakıtı direkt olarak etkiliyor. Zam sonrası 26 lirayı bulan motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirim geldi. Yapılan indirim ile birlikte İstanbul, İzmir ve Ankara'da motorinin litre fiyatı 25 liranın altına düştü. Brent petrolün varil fiyatında bugün de süren düşüş ile birlikte 88 dolar bandına seyir etmesi yeni indirim beklentisi oluştu. Henüz resmi olarak açıklanan bir indirim haberi yok anca sektörden gelen kaynaklar büyük bir indirimin olabileceğini iddia ediyor. Enerjiye olan talebin düşecek olması nedeniyle petrol ve doğalgaz fiyatlarında düşüşler sürmeye devam edebilir. Brent petrol 87 dolara düşerek 9 ayın en düşük seviyesini gördü. Böylece petrol 19 Ocak 2022'den bu yana en düşük seviyeye gerilemiş oldu. Bu da direkt olarak akaryakıt fiyatlarında bazı indirimlerin beklentisini oluşturuyor. AB ve ABD’de talebin azalacağı beklentisi, yüksek enflasyon nedeniyle resesyon riskinin artması petrol fiyatlarındaki düşüşü destekliyor.