Alec Baldwin, Görüntü Yönetmeni Halyna Hutchins'in Öldürülmesiyle İlgili Kasıtsız Adam Öldürmeyle Suçlanacak!

Dövüş sanatçısı Bruce Lee'nin oğlu olan Lee, 30 Mart 1993'te Kuzey Karolina, Wilmington'da rol arkadaşı aktör Michael Massee'nin çekimler sırasında pervane tabancasıyla ona ateş etmesi sonucu öldü. Massee herhangi bir suçlamayla karşı karşıya kalmazken, Lee'nin annesi film yapımcılarına dava açtı.

 

NPR'den Giulia Hayward'ın haberine göre; Dövüş sanatçısı Bruce Lee'nin oğlu olan Lee, 30 Mart 1993'te Kuzey Karolina, Wilmington'da rol arkadaşı aktör Michael Massee'nin çekimler sırasında pervane tabancasıyla ona ateş etmesi sonucu öldü. Tabanca kurusıkılarla dolu olmasına rağmen, boş fişekteki barut tutuştu ve Massee'nin daha sonra ameliyatta ölen Lee'ye bilmeden bir mermi parçası ateşlemesine yol açtı. Massee herhangi bir suçlamayla karşı karşıya kalmazken, Lee'nin annesi film yapımcılarına açıklanmayan bir miktar için başarılı bir şekilde dava açtı. Yıllar sonra, Rust için çekimler sırasında Baldwin, Hutchins'te Colt .45 kalibrelik bir tabancadan canlı bir mermi ateşlediğinde benzer bir olay meydana geldi . Hutchins'e ateş etme niyetinde olmadığını iddia eden Baldwin, pervane tabancasının taşınması ve tedarik edilmesiyle ilgili kişilere dava açtı ve Hutchins'in kocası Matthew Hutchins tarafından açılan haksız ölüm davasında anlaşmaya vardı.

 

"Kimse bunun olmasını istemedi"

 

Perşembe günü, NM, Santa Fe'deki savcılar, Baldwin ve Rust ekibinin başka bir üyesinin, görüntü yönetmeninin ölümüne karıştıkları için cezai suçlamalarla karşı karşıya kalacağını söyledi. Gertner, "Kimse bunun olmasını istemedi" dedi. "Dolayısıyla bu tür suçlamalar, yalnızca en aşırı ihmal türleri, en ağır ihmaller, olağan standartlardan en büyük sapmalar için ayrılmıştır." Gertner, Baldwin'in suçluluğunu kanıtlamak için savcıların, Baldwin'in ölümde ilk başta düşünülenden daha büyük bir sorumluluğa sahip olduğu teorisini ortaya attığını söyledi. "Başka bir deyişle, Lee davası her gece televizyonda, Twitter'da ve her büyük kanalda mı yayınlanacaktı?" Gertner dedi. "Bu, savcılar üzerinde daha önce hiç olmadığı kadar baskı oluşturuyor mu? Ve bu bir fark olabilir." dedi.

 

"Gerçeklere dayalı olarak çok dağınık"

 

Stanford Üniversitesi'nde ceza hukuku profesörü olan Robert Weisberg, kasıtsız adam öldürme suçlamasının genellikle savcının takdirine bağlı olduğu düşüncesini yineledi ve Baldwin'in karıştığı olayı "gerçeklere dayalı olarak çok dağınık" olarak nitelendirdi. "En azından Brandon Lee davasında kararlaştırılanlarla karşılaştırıldığında, vurulmanın adli tıp hakkında yeterince bilgi sahibi olduğumuzu sanmıyorum" dedi. "Baldwin davasında daha fazla soruşturmadan veya gerçek duruşma tanıklığından elde edilen bazı olası sonuçlar, davaları daha net bir şekilde ayırt edebilir." ifadesini kullandı.

 

"Silah güvenliği eğitimi gerekli olmalı"

 


Weisberg, Rust'ın arkasındaki yapım şirketini çevreleyen işçi sorunlarına işaret etti . Los Angeles Times , yarım düzine ekip üyesinin vurulma olayından saatler önce setten ayrıldığını ve diğerlerinin haber kaynağına çekimler sırasında silah güvenlik protokollerine uyulmadığını söylediğini bildirdi. Weisberg, "Jüri, 'Bu temelde, silah hakkında iki veya üç kez düşünmeliydi' sonucuna varabilir" dedi. "Sette o silahla ilgili olaylar olmasaydı bile, bunun yerine bir çıkarım yapmalıydın: 'Seti pek iyi yönetmiyoruz. Ve burada gerçekten dikkatli olsam iyi olur." dedi. Lee'nin ölümüne yol açan olay, sette pervane silahları kullanılırken daha iyi protokollere olan ihtiyacı artırdı. Dövüş sanatçısı Shannon Lee, erkek kardeşinin ölümünün ardından 2021'de Agence France-Presse'ye oyuncular için zorunlu silah güvenliği eğitiminin gerekli olması gerektiğini söyledi.