Ali Fuat Serpen Bebeklerde Ayakkabı Seçimi Konusunda Bilgiler Verdi!

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla adından sık sık söz ettiren ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen bebeklerde ilk ayakkabı seçimi konusunda ebeveynlere detaylı tavsiyeler verdi.

 

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla adından sık sık söz ettiren ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen bebeklerde ilk ayakkabı seçimi konusunda ebeveynlere detaylı tavsiyeler verdi. Ünlü doktor bu konuda verdiği bilgilerde ilk olarak bebeklerin yüremeye başlayana kadar ayakkabı kullanmaması gerektiğini  çünkü motor gelişimi açısından bebeklerin yere temasının bu dönemde çok önemli olduğunu belirtti.

 

Bebek yürümeye başlayınca ise seçilecek ayakkabı ortopedik olmayan, anatomik yani tabanı düz olan ve ince bir tabanı olan seçilmelidir. Ayakkabının önü oval olmalıdır. Tamamen tabanı olmayan, kalın tabanlı olan veya tabanı düz olmayan ortopedik tabir ettiğimiz , içinde yastıkçık olan ayakkabılar yürüme bozukluğu, çarpık yürüme, tırnak batması ve parmaklarda şekil bozukluğu yapabilmektedir. O yüzden ilk ayakkabı seçimi hassas ve dikkat edilmesi gereken önemli bir mevzudur.Yürüme pekiştiği zaman özellikle 2 yaş sonrası alacağınız ayakkabı ortopedik olabilir.

 

Son olarak alacağınız ayakkabı yumuşak yapıya sahip olup (deri-kumaş) bebeğinizin ayağını sıkmamalıdır.