Ali Fuat Serpen Çocuk İstismarı’na Dikkat Çekti!

Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, yaptığı Instagram paylaşımıyla ülkemizin başlıca sorunlarından biri olan “Çocuk İstismarı” konusunda ebeveynleri uyardı.

 

Uzm Dr. Ali Fuat Serpen, paylaştığı bilgide yapılan araştırmalar sonucunda genellikle çocukların güvendiği kişilerin istismarına uğradıklarını söyledi.

 

Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, paylaştığı bilgide bir hastasının başından geçenleri anlattı. Uzun zamandır takip ettiği Feyza adında bir hastasından bahseden Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen’in anlattıkları tüyler ürpeten cinsten.

 

Uzm Dr. Ali Fuat Serpen konuyla ilgili paylaştığı bilgide şu ifadeleri kullandı: “Feyza gayet sağlıklıydı genel bir muayeneydi du sefer ki... Bu sefer farklıydı ve farkındaydım onu inciten bir şey vardı ruhunda…Annesi bana birşeyler anlatmak istiyordu çok belli. Yalnız konuşmamız gerekiyordu. Feyza ya oyun oynamak isteyip istemediğini sordum. Evet dedi ve oyun alanına gitti. Annesi ne olduğunu sormadan ağlamaya başladı. Hocam ben ne yapacağım kızımı nasıl toparlayacağım dedi. Böyle konuşmaya başlayınca olayın çok daha ciddi olduğunu fark ettim. En başından anlatmasını istedim. Ve çaresizce başladı anlatmaya…”

 

Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, Feyza’nın annesinin durumla ilgili şunları anlattığını söyledi: “Feyza henüz 6 yaşında bir kız çocuğu ve ailenin tek kızıydı, annesi tam bir kız annesi kızına düşkün bir o kadar bilinçli. Karşı komşuları  ile ailecek yıllardır süre gelen çok güzel bir komşu ilişkileri var hatta ev almışlar sırf komşuları çok iyi diye evlerini kiraya verip eski evlerinde oturmaya devam etmişler. Aynı şekilde komşuları da Feyza’yı çok seviyorlar. Feyza’nın bir ayağı sürekli evlerinde.

 

Komşularının orta okula giden ve derslerinde çok başarılı olan efendi mi efendi bir çocuğu var abi diyor Feyza ona. Parmakla gösterilen temiz bir aile çocuğu. İlk başlarda oyun ile başlıyor istismar. Hadi gel odamda oynayalım diyor abisi. Odada oyun farklı bir boyut alıyor. Küçük kızın özel bölgelerine müdahale başlayınca Feyza eve gidiyor hemen. 2 gün sonra annesi komşularına geçmeye hazırlanırken Feyza ağlayarak gitmem diyor. Annesi ilk başta anlam veremiyor ama kızının ruh halinde yolunda gitmeyen birşeyler olduğunu hissediyor ve olayın üstüne gidiyor.

 

Maalesef acı gerçek ile yüzleşiyor. Uygun bir dille kızı ile konuşmaya başlıyor ve kızı herşeyi anlatıyor. Korku ve göz yaşlarıyla. Aile mahkemeye başvuruyor ama istismarı yapan da bir çocuk olduğu için herhangi bir ceza verilmiyor. Tedavi edilmesi yönünde karar çıkıyor.”

 

Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, Feyza ile paylaştığı son bilgide Feyza’nın durumunun şuan iyi olduğunu ve tedavisinin devam ettiğini söyledi ve ebeveynleri bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.