Ali Fuat Serpen Çocuklarda Alerji Konusunda Aileleri Uyardı!

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü çocuk doktoru Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda sonbaharda alerjik çocuğu olan anne babalara tavsiyeler verdi. 

 

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü çocuk doktoru Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda sonbaharda alerjik çocuğu olan anne babalara tavsiyeler verdi. Son dönemde birbirinden yararlı çocuk sağlığı makaleleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü çocuk doktoru Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda sonbaharda alerjik çocuğu olan anne babalara tavsiyeler verdi.

 

Son bahar geldi ve alerjik çocuğu olan anne ve babalar için de tedirginlik başladı doğal olarak. Peki bu okul sürecini çocuğunuzun rahat geçirmesi için anne ve baba olarak size düşen nedir? İşte detaylar.. 

 

Alerji kronik bir süreçtir! 

 

Öncelikle alerji maalesef kronik bir süreçtir ve iyi yönetmek gerekir. Bu yönetimi sağlayabilmek için mutlaka çocuk doktorunuz ile yakın takipte olmalısınız.

 

Çocuğunuzda daha önceki okul döneminde; 

 

-Birden fazla bronşit olduysa, .

-Gece öksürükleri olduysa ,

-Tekrarlayan ve uzun süren burun akıntıları

-Tekrarlayan ve uzun süren öksürükler olduysa

-Geceleri burun tıkanıklığı, ağzı açık uyuma olduysa, .

-Sık tekrarlayan kulak ve boğaz enfeksiyonu olduysa lütfen bu kışı daha kötü geçirmesini ve astım adayı olmasını istemiyorsanız çocuk doktorunuza başvurmalı, yakın takipte olmasını sağlamalısınız. 

 

Doktorun yapması gerekenler; 

 

1-Doktorunuz alerjeni saptamak için ileri tahliller yapmalı!

2-Çocuğunuza koruyucu tedavi başlamalı

3-Çocuğunuz etkenden olabildiğince uzak kalmalı!

Bu üç temel faktör sağlanırsa çocuğunuz bu kışı rahat geçirecektir. 

 

Ali Fuat Serpen Alerji