Ali Fuat Serpen Çocuklarda Bacak Ağrılarına Dikkat Çekti!

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığına ilişkin paylaşımlarla adından sık sık söz ettiren ünlü doktor Ali Fuat Serpen, sayfasından yayınladığı paylaşımda bu kez çocuklarda bacak ağrılarına dikkat çekti.

 

Konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, çocuklarda bacak ağrılarının bazen büyüme ağrıları olarak algılanıp önemsenmediğinden bahseden ünlü doktor bacak ağrılarının ihmal edilmemesi gereken bir çok sebebinin olabileceğinden bahsetti.

 

Peki Nedir Bu Sebepler?

 

Ünlü doktor bu sebepleri şöyle açıkladı;

 

1- Eğer bacak ağrılarına eklem bölgelerinde şişlik, kızarıklık, hareketle ağrı eşlik ediyorsa, hareket kısıtlılığı varsa eklem iltihabı açısından mutlaka araştırılmalıdır!!!

 

2- Eğer ağrılar eklemlerde ve gezici ise yani ayak bileği, diz , dirsek gibi bölgelerde gezici ise yine mutlaka romatizmal açıdan araştırılmalıdır!!!

 

3- Eğer bacak ağrılarına karın ağrısı veya ateş eşlik ediyorsa ailevi akdeniz ateşi açısından araştırılmalıdır!!!

Ayrıca brucella hastalığı da ilk aşamada ateş sonrasında ise sadece bacak veya kalca ağrıları yaparak bulgu verebileceğini unutmamak gerekir!!!

 

4- Lösemi gibi kan kanseri türleri, kemik kanserleri de bacak ağrıları ile bulgu verebileceğini unutmamak gerekir!!!

 

 

Bütün bunlarla beraber eğer çocuğunuzda ağrılar varsa vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmanız gerektiğini belirten ünlü doktor aileleri bu konuda uyardı ve erken tanının her zaman önemli olduğunu söyledi.