Ali Fuat Serpen Çocuklarda İştahsızlık Konusunda Uyardı!

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla adından sık sık söz ettiren ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yayınladığı paylaşımında çocuklarda iştahsızlık konusunda ebeveynleri uyardı.

 

Beslenme konusunda her anne ve babanın hayalı çocuğunun zorlamadan yemek yemesi. Ama ebeveynlerin en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi çocukların yemek yememesi. Yemek yemeyen çocukların doktor kontrolünde olması önemli ama ebeveynlerin de bu konuda büyük yanlışları olduğu bir gerçek.

 

Anne ve baba olarak yemek yememe konusunda çocuklar karşısında nasıl bir tutum sergilenmeli?

 

- Çocuk yemek yemiyorsa ısrar edilmemeli aksi halde yemek yemek işkence haline gelecektir.

  • Asla yemiyor diye her defasında sevdiği şeyleri verip ikinci bir seçenek sunmayın! Çünkü seçenek olursa bilir ki ben yemezsem zaten annem bana istediğimi verir ve yemek ki istediğini elde etsin
  • Kesinlikle aç kalsın ama tablet telefon karşısında yedirmeyin ki , yemek yediğinin farkında olarak yesin! Çocukların gelişim sürecinde olduklarından, karbonhidrattan ziyade protein ağırlıklı beslemek gerektiğini bilin. Çünkü genelde makarna, pilav tercih ederler. Daha çok et, balık, baklagil ve sebze ağırlıklı besleyin.
  • Unutmayın ki açlık hissi oluşturmak için yemek yemiyorsa seçenek sunmak yerine bir sonraki öğüne kadar aç kalsın ve arada tokluk hissi oluşturacak hiçbir şey vermeyin. Burada amaç kısa vadede gelişimi geriye gitse de uzun vade de kazanmak.

 

Not: Burada bahsedilen 1 yaş üstü çocuklar için uygundur.