Ali Fuat Serpen Çocukları Bitten Korumanın Yollarını Anlattı!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla adından sık sık söz ettiren ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından çocukları bitten korumanın yollarını anlattı.

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla adından sık sık söz ettiren ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından çocukları bitten korumanın yollarını anlattı.

 

Çocukları bitlerden nasıl korumalısınız?

 

Bitin bulaşması için yakın temas ve ortak eşya kullanımın yeterli olduğunu belirten Serpen, en büyük yanılgının saçları kestirmek olduğunu söyledi. Saçları kestirmenin yeterli olmadığını belirten Serpen, bitin bulaşması durumunda erken farketme ve bitten kurtulma tedavisinde bu durumun faydalı olduğunu söyledi. Bitlenmenin hijyen ve temizlikle de alakası olmadığını söyleyen Serpen, ne kadar temiz olunursa olun okulda herhangi bir çocuktan bitin bulaşabileceğini belirtti.

 

Çocukların arkadaşlarının eşyalarını kullanmamaları konusunda uyarılması gerektiğini belirten Serpen, çocuğun eve geldiği hergün saçlarının kontrol edilmesinin yarar sağlayacağını belirtti. Çocuğun banyo sırasında sert bir tarak ile taranması gerektiğini belirten Serpen, bitlerin geçmesini engellemek için çocukların okula giderken kıyafetlerine karanfil, nane ve sedir ağacı yağının sprey şeklinde sıkılmasının faydalı olacağını belirtti.

 

Bit tedavisine başlanacağı zaman tüm kıyafet ve çarşaflar yüksek ısıda yıkanıp ütülenmeli ve yıkanamayacak olan eşyalar ağzı sıkı bir poşette hava almayacak şekilde 2 hafta bekletilmelidir. Ayrıca tedavide kullanacağınız bit ilaçları alerjik reaksiyona neden olabileceğinden önce ufak bir deri bölgesine sürülüp eğer reaksiyon oluşturmaz ise kullanılmalıdır. Bit ilacı sirkelere fayda etmediğinden o süreçte sirke tarağı bol bol uygulanmalı ve sirkelerin bite dönüştüğü 10 günlük süre sonrası tekrar bit ilacı uygulanmalıdır.