Ali Fuat Serpen'den Çocuk Sağlığı ile Tavsiyeler!

Ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen İnstagram'dan yaptığı paylaşımda çocuk sağlığı ile ilgili tavsiyeler verdi. 

Fenomen doktor Ali Fuat Serpen, yapmış olduğu İnstagram paylaşımında çocuk sağlığı ile ilgili yapılan yanlışlara değindi. Çoğu annenin çocukları iştahsız diye yaptıkları hatalardan bahseden ve çözümlerini anlatan Ali Fuat Serpen'in açıklamalarına kulak verelim. 

Ali Fuat Serpen'in dediğine göre, en çok yapılan hata ise yesin diye önüne telefon koymalar veya televizyon karşısında yedirmeler... Dahası yemiyor diye ve aç kalmasın diye istediği şeyleri yedirmeler hatta aburcubur yedirmeler...Dahası yemiyor diye bir yaş sonrası da ek gıda yerine emzirmeler... Dahası en azindan birkaç lokma boğazına girsin diye zorla ağkatarak yedirmeye çalışmalar... Hatta en kötüsü gereksiz yere iştah açsın diye vitamin ilaçları çocuklara vermeler...

Ali Fuat Serpen'e göre bunlar tamamen hata ve yapılmaması gereken büyük hatalar. 

Ünlü doktara göre bu tip durumlarla karşılaşan annelerin yapmaları gereken şu şekilde: 

Herşeyden önce iştahsız bir çocuğunuz varsa çocuk doktorunuza başvurmalısınız.

Çünkü iştahsızlığın sebebi araştırılmalı ve altta yatan neden bulunup düzeltilmediği sürece iştahsızlık hep devam eder...Gereksiz yere vitamin ilaçlarının toksik etki yapacağını, karaciğer ve böbreğe zarar vereceğini unutmayın!!! Kaldi ki iştah açan hiçbir ilaç yoktur!!!

Eğer gelişimi iyi ve altta yayan iştahsızlık yapacak bir neden yoksa ve yemiyorsa lütfen zorlamayın bir sonraki öğüne kadar aç bırakın ve arada ağzına hiçbirşey vermeyin ki açlığın tadına varıp yemek yemek keyif haline gelsin… Gerekirse birkaç ay direnmeli ve sizi kullanmasına izin vermemelisiniz!!!

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Çoğu annenin şikayeti çocuğum iştahsız ve yemek yemiyor... En çok yapılan hata ise yesin diye önüne telefon koymalar veya televizyon karşısında yedirmeler... Dahası yemiyor diye ve aç kalmasın diye istediği şeyleri yedirmeler hatta aburcubur yedirmeler... Dahası yemiyor diye bir yaş sonrası da ek gıda yerine emzirmeler... Dahası en azindan birkaç lokma boğazına girsin diye zorla ağkatarak yedirmeye çalışmalar... Hatta en kötüsü gereksiz yere iştah açsın diye vitamin ilaçları çocuklara vermeler... LÜTFEN YAPMAYIN!!! Evet içiniz rahat etmiyor yemeyince ama iyilikten çok kötülük yaptığınızı unutmayın... Herşeyden önce iştahsız bir çocuğunuz varsa çocuk doktorunuza başvurmalısınız. Çünkü iştahsızlığın sebebi araştırılmalı ve altta yatan neden bulunup düzeltilmediği sürece iştahsızlık hep devam eder... Gereksiz yere vitamin ilaçlarının toksik etki yapacağını, karaciğer ve böbreğe zarar vereceğini unutmayjn!!! Kaldi ki iştah açan hiçbir ilaç yoktur!!! Eğer gelişimi iyi ve altta yayan iştahsızlık yapacak bir neden yoksa ve yemiyorsa lütfen zorlamayın bir sonraki öğüne kadar aç bırakın ve arada ağzına hiçbirşey vermeyin ki açlığın tadına varıp yemek yemek keyif haline gelsin... Yinede yemiyor diyeceksininGerekirse birkaç ay direnmeli ve sizi kullanmasına izin vermemelisiniz!!! Mutlu haftasonları #uzmdralifuatserpen #istanbulcocukdoktoru #bakırköyçocukdoktoru #miniklerindoktoru

Ali Fuat SERPEN/Çocuk Doktoru (@uzm.dr.alifuatserpen)'in paylaştığı bir gönderi ()