Ali Fuat Serpen İnek Sütü Alerjisinde Alternatif Ürünleri Açıkladı!

Sosyal medyada yayınladığı çocuk sağlığı paylaşımları ile adından sık sık söz ettiren ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, yayınladığı paylaşımda inek sütü alerjisinde alternatif ürünler ile ilgili ebeveynlere bilgiler verdi.

 

İnek sütü alerjisi olan çocuklarda annelerin en çok bocaladığı nokta süt yerine alternatif ne verebilirim noktası olduğunu söyleyen ünlü doktor inek sütü alerjisinde verilebilecek alternatif ürünlerle ilgili bilgiler verdi.

 

İşte inek sütü alerjisinde verilebilecek alternatif ürünler;

 

-Yulaf sütü

-Badem sütü

-Fındık sütü

-Pirinç sütü

-Hindistan cevizi sütü

 

Bunların dışında soya sütünün östrojen etkisi nedeniyle erken ergenlik yapabileceğini belirten ünlü doktor bu ürünün çocuklara tavsiye edilmediğini belirtti. Ayrıca inek sütü alerjisi olan çocuklarda keçi sütü ve diğer hayvanların sütleri ile ilgili konuşan doktor, bu sütlerin de çapraz reaksiyon verdiğinden tüketilmemesi gerektiğini belirtti.

 

Bu süt alternatiflerini , besinlere katacağınız süt ürünlerine alternatif kullanabilirsiniz lakin besin değerinin inek sütünün yerini tutmayacağını bilmeliyiz. O yüzden anne sütü almayan veya yetersiz olduğu durumlarda aminoasit bazlı diyet mamaların kullanılması gerektiğini unutmayın.