Ali Fuat Serpen Kimdir? Nerelidir? Burcu Nedir?

Ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen kimdir? Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla fenomen hale gelen ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Peki Ali Fuat Serpen kimdir? Nerelidir? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen kimdir? Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla fenomen hale gelen ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Son dönemde yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çeken ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Peki Ali Fuat Serpen kimdir? Nerelidir? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

ali fuat serpen kimdir nerelidir burcu nedir

 

Ali Fuat Serpen kimdir? Nerelidir? Burcu nedir? 

 

Ali Fuat Serpen kutsal olan doktorluk mesleğimin ilk temellerini attığı İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden 2010 yılında mezun oldu. Mesleğinin vazgeçilmezi çocuklara olan aşırı sevgisi kendisini çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzmanlık eğitimine yöneltmesi sonucu 2011 yılında Abant İzzet Baysal Tıp Fakültesi’nde uzmanlık eğitimine başladı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimini 2015 yılında tamamlayarak uzmanlık diplomasını aldı. Uzmanlık eğitim sürecinde tezini alerjik hastalıklar üzerinde bir çok çalışma yaparak tamamladı. Bu süre zarfında NRP (yenidoğan canlandırması), ÇİLYAD(çocuklarda ileri yaşam desteği) ,emzirme eğitmenliği sertifikasyon eğitimlerini başarıyla tamamladı.

 

Ardından mecburi hizmet için gittiği Bitlis’te bir dönem baş hekimlik görevi yaptıktan sonra 2016-2018 yıllarında 2 yıl süreyle Antalya Eğitim ve Araştırma hastanesinde görevine devam etti. Bu süre zarfında çoğunlukla yenidoğan yoğun bakım ve çocuk yoğun bakım sorumlu doktoru olarak çalıştı. Ardından 2018 yılında Özel Medicine Hastanesi’nde Yrd. Doc. kadrosuyla görev yaptıktan sonra yavrularımıza daha faydalı olabilme adına hayalini gerçekleştirerek, kliniğini açmış bulunmaktadır. Halen İstanbul, Bakırköy’de kendi kliniğinde mesleğine büyük bir aşk ile devam etmektedir.

 

Evli, Semih ve Elif adında iki çocuk babasıdır. 2017 yılında başladığı sosyal medya serüvenine profesyonel olarak gün geçtikçe artan sayı ile yaklaşık 200.000 e yakın real takipçi sayısı ile instagram üzerinden çocuk sağlığı ve hastalıklarıyla ilgili birçok paylaşım, canlı yayın ve soru-cevap etkinlikleri yapmakta, birçok seminerler vererek annelere ve anne adaylarına faydalı olmaya çalışmaktadır.

 

Özel ilgi alanları:

 

-Çocuklarda alerjik hastalıklar (astım, alerjik rinit, ineksütü alerjisi,atopik dermatit…)
-Büyüme ve gelişme geriliği
-Bebek ve çocuk beslenmesi
-Sağlam çocuk takibi
-Obezite
-Metabolik hastalıklar
-Beyin sinir ve kas hastalıkları
-Hematolojik (kan) hastalıklar
-Emzirme ve uyku problemleri
-Ek gıda