Almanya'da Aşırı Sağcı Parti AFD'den Yeni Karar! Yabancılar Sınır Dışı Edilecek!

Aşırı sağcı ve Neo-Nazi akımına çok ama çok yakın olan “Almanya İçin Alternatif Partisi” (AfD) yöneticileri “Asmile olamamış” veya “Asimile olmayı reddeden” yabancı kökenlilerin, Almanya vatandaşlığına geçmiş olsa bile yoğun bir şekilde Kuzey Afrika’ya gönderilmesi için yasal düzenlemeleri hazırlama kararı aldı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

2013’te kurulan “Almanya İçin Alternatif Partisi” her geçen gün daha da radikalleşiyor. Bu radikalleşme toplumun eğilimlerine veya beklentilerine cevap verdiği için oyu da sürekli yükseliyor: Ülke geneliinde yüzde 21-23 aralığını yakalayan partinin oyları eski Doğu Almanya’nın 6 eyaletinde yüzde 30’a ulaşıyor. Hatta bu 6 eyaletten 2’sinde , Saxe ve Thuringe’de yüzde 35’i buluyor. Bu 2 eyalette 1 Eylül 2024’te bölgesel seçimler yapılacağını hatırlatalım.

 

Peki “Almanya İçin Alternatif Partisi” kazara iktidara gelirse nasıl bir politika izleyecek?

 

Sızan haberlere göre, parti yönetcleri ile bağışçıları 25 Kasım 2023’te Potsdam’da bir otelde biraraya geldiler. Toplantının konusu: Yabancı kökenlilerin kitlesel olarak Almanya’dan sınır dışı edilmesi. Karar kaç kixiyi kapsıyor? Cevap: En az 2 milyon kişi! Ayrıca, sığınmacılara yardım eden Alman vatandaşları!

 

Peki, sınır dışı edilenler nereye gönderilecek? Kuzey Afrika’da bir ülkeye. Programa bir de isim konuldu: “Yeniden göç!”



Etiketler: