Almanya'da Nuri Şahin Bombası! Nuri Şahin Antalyaspor'dan Ayrılıp Dortmund'un Yolunu Tuttu!

Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin'in Antalyaspor'dan ayrılarak yuvası olan Borussia Dortmund'a döndüğü belirtilirken, iddialar için fikri sorulan Kırmızı-beyazlılarda Basın Sözcüsü Alkan Evren ayrılığı doğruladı. 

 

Ajansspor'un haberine göre; Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin'in Antalyaspor'dan ayrılarak, efsanesi olduğu Borussia Dortmund'da yardımcı antrenörlüğe getirildiği iddia edildi. Kırmızı-beyazlılarda Basın Sözcüsü Alkan Evren ayrılığı doğrularken, Alman basını da konuyu manşetlerine taşıdı. Antrenörlük kariyerine Antalyaspor'da başlayan Nuri Şahin çizdiği başarılı grafikle dikkat çekti. Genç teknik adam, futbolculuk döneminde formasını giydiği Alman deviyle anlaştı.

 

Nuri Şahin Dortmund'la anlaştı

 

Antalyaspor'un teknik direktörü Nuri Şahin, Bundesliga'da mücadele eden Borussia Dortmund ile anlaşma sağladı. Şahin, Sarı-Siyahlılar'ın kadrosuna dahil oldu.

 

ALMANYA NURİ ŞAHİN'İ KONUŞUYOR

 

Alman basını da Nuri Şahin haberlerini manşetine taşıdı. Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden BILD, "Borussia Dortmund, efsane Nuri Şahin'i geri getirecek mi?" başlığıyla duyurduğu haberde; "Nuri Şahin'in olası geri dönüşü Edin Terzic'in ekibini genişletmek ve oyuncularla teknik adam arasındaki bariz sorunları çözmek için bir sinyal olmalı" ifadelerini kullandı.

 

"DORTMUND, NURİ ŞAHİN İLE GÖRÜŞÜYOR”

 

Bir diğer Alman gazetesi Kicker de Nuri Şahin'i manşetine taşıdı. "Dortmund Nuri Şahin ile görüşüyor" başlıklı haberde, genç çalıştırıcının bir başka eski futbolcuyla birlikte teknik ekibe katılacağı ifadelerine yer verildi. Nuri Şahin'in Antalyaspor'daki yardımcısı Marcelo Lins Martin de sezon başında Dortmund'a gitmişti. Borussia Dortmund ile yapılan anlaşmaya göre Nuri Şahin, Bundesliga'nın ikinci yarısında yardımcı antrenörlük yapacak. Şahin, bu dönemde pro lisans eğitimini tamamlayacak.

 

Lisansı alınca 4 yıllığına gelecek

 

Nuri Şahin, pro lisans eğitimini tamamladıktan sonra Borussia Dortmund'da birinci adamlığa getirilecek. Şahin, Alman devinde 4 yıl boyunca teknik direktörlük yapacak.

 

Antalyaspor'daki alacaklarını bırakıyor

 

Antalyaspor ile sözleşmesi Haziran 2026'ya kadar devam eden Nuri Şahin, Borussia Dortmund'a gitmek için Kırmızı-Beyazlılar'da birikmiş alacaklarını bırakacak. Şahin ayrıca ayrılmak için Antalyaspor'a bir miktar para verecek.

 

"Şok yaşadık”

 

Antalyaspor Basın Sözcüsü Alkan Evren, Nuri Şahin'in ayrıldığını doğruladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Evren, "Bir şok yaşadık tabii ki. Futbol Sorumlumuz Nuri Şahin'in Borussia Dortmund'a transfer olduğu doğru. Hocamız 4,5 yıllık anlaştı. Hem Antalyaspor hem de Türkiye olarak bu durumdan dolayı gurur duyduk. Kararından dönme gibi bir durumu da yok. Kesin olarak Borussia Dortmund ile anlaştı" ifadelerini kullandı. Nuri Şahin'in Adana Demirspor maçı öncesi teklifler geldiğini yönetime söylediğini kaydeden Evren, "Hocamıza sürekli teklifler vardı. Sağ olsun durumdan bizi haberdar ediyordu. Bizi aradı, 'Başkanım teklifler var. Benimle ilgili planınız nedir?' dedi. Biz de dedik ki '10 maç da yenilsen senin arkandayız. Büyük yemin ettik. Her türlü senin arkandayız' dedik. Adana maçından sonra Almanya'ya ailesinin yanına gitti. Hayali orasıydı, oraya da gitti. Bizde şok etkisi yarattı ama hayaline gitti. Biz bütün planlamalarımızı, bütün kadroyu hocaya göre yaptık. 2 senedir bütün çalışmalar hocanın isteği doğrultusunda yapıldı" diye konuştu.

 

Dortmund'da aynı formül! Şahin, Terzic gibi gelecek

 

Önce yardımcı antrenör olarak göreve başlayacağı, sonra teknik direktörlüğe yükseleceği öğrenilen Nuri Şahin için Edin Terzic'te izlenen yol kullanacak. Terzic de teknik direktör Lucien Favre'nin döneminde ilk olarak yardımcılık yapmış, 1 yılın ardından teknik direktörlüğe getirilmişti. Ayrıca yol ayrılığının gündemde olduğu Edin Terzic hakkında karar verildi. Geçen hafta, Alman teknik adamın geleceği hakkında toplanan Dortmund yönetimi sezon sonuna kadar devam kararı aldı.

 

Terzic 25 maçın 12'sini kazanabildi

 

Terzic bu sezon çıktığı 25 maçta 12 galibiyet alabildi. Dortmund, Terzic yönetiminde bu sezon 8 beraberlik, 5 mağlubiyet yaşadı. Geçen sezon Bayern Münih ambargosunu kırmaya çok yaklaşan dev kulüp, Terzic yönetiminde şampiyonluk yarışını son maçta kaybetmişti. Terzic yönetiminde Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde ise yoluna devam ederek son 16'ya kaldı. Dortmund, bu sezon Paris Saint Germain, Milan ve Newcastle United'ın bulunduğu, "ölüm grubu" olarak adlandırılan gruptan lider çıkmayı başardı. 6 maçın 3'ünü kazanan Sarı-Siyahlılar, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 11 puan topladı. Grubu ikinci sırada tamamlayan PSG ise 8 puanda kaldı.

 

Nuri Şahin bu sezon 19 maçın 8'ini kazandı

 

Antalyaspor ile bu sezon 19 maça çıkan Nuri Şahin, 8 mücadeleyi kazanmayı başardı. Şahin, Kırmızı-Beyazlı takım ile 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

 

Antrenörlük kariyerinde 92 maça çıktı

 

İlk olarak 5 Ekim 2021'de teknik direktörlük koltuğuna oturan Nuri Şahin, performansıyla eski takımı Dortmund'un radarındaydı. Antrenörlük kariyerine Antalyaspor'da başlayan ve burada sürdüren Şahin, çıktığı 92 maçın 38'inden galibiyetle ayrıldı. Şahin, 23 beraberlik, 31 mağlubiyet yaşadı ve 1.49 puan ortalaması yakaladı.

 

Bayrağı Okan Buruk'a devredecek

 

Dortmund'un yolunu tutacak olan Nuri Şahin, 2 yıl, 2 ay, 23 gün ile aktif olarak Süper Lig'de en uzun süredir görev yapan teknik direktördü. Şahin'in ayrılığı ile bu unvan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a geçecek. Okan Buruk, 1 yıl, 6 ay, 5 gündür Sarı-Kırmızılılar'ı çalıştırıyor.

 

Kulüp tarihine geçti

 

İlk olarak futbol sorumlusu olarak Antalyaspor'da görev alan Nuri Şahin, Kırmızı-Beyazlılar'ın Süper Lig'de bir sezonda en uzun yenilmezlik serini gerçekleştiren teknik direktör oldu. 2021/22 sezonunda bu başarıyı yakalayan Şahin, 14 maçta yenilgi yüzü görmemişti.

 

Şahin'in yıldızı Dortmund'da parlamıştı

 

Nuri Şahin, futbolculuk kariyerinde Borussia Dortmund'da güzel başarılara imza atmıştı. Dortmund'ta profesyonel hayata giriş yapan Şahin, çıktığı 274 maçta 26 kez rakip fileleri havalandırırken, 49 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

 

Antalyaspor'da 4 asist yaptı

 

2020 yılında Werder Bremen'den Antalyaspor'a transfer olan Nuri Şahin, Akdeniz ekibinde çıktığı 50 maçta gol sevinci yaşayamadı. Şahin, 4 asist kaydetti. Futbolculuk kariyerine Antalya'da son veren Nuri Şahin, burada futbol sorumlusu olarak göreve başladı.

 

Dortmund resmen açıkladı!

 

Alman devi Borussia Dortmund, Nuri şahin ile anlaştığını resmen açıkladı. Dortmund, Sven Bender ile birlikte Nuri Şahin'in Terzic'in yardımcılığı görevine getirildiğini, yardımcı antrenör Armin Reutershahn kendi isteği üzerine ayrıldığını belirtti.