Amerika'da Askerlerin Üçte İkisi Savaşamayacak Kadar Obez!

Washington merkezli “ABD Güvenlik Projesi” adlı düşünce kuruluşu (Think-tank) ordunun giderek aşırı kilolu ve obezleşmesi nedeniyle ülke güvenliğinin çok ciddi bir tehditle karşı karşıya kaldığını açıkladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Kuruluşun yayınladığı 25 sayfalık raporda, “Silahlı kuvvetlerin tüm birimlerinde, tüm kademelerinde , tüm rütbelerinde gözlenen hızlı ve kalıcı obezite, özellikle risk altındaki ülkelere yapılacak müdahalelerde vahim risk oluşturuyor” denildi.

 

Ve istatistiklerde örnekler sıralandı: Son 10 yılda obez subayların oranı iki kat arttı. 2012’de yüzde 10.4 olan bu oran 2022’de yüzde 21.6’ya çıktı. Daha vahimi ordudaki bu obezite eğilimi, ABD toplumundaki gelişmeyle paralellik gösteriyor: Toplum da hızla obezleşiyor.

 

Raporda ordunun bu gelişmeyi gizlediği de belirtildi. Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) ordu mensuplarının vücut hacimleriyle ilgili istatistikleri sadece gizlemekle kalmadılar, imha da ettiler. Ayrıca orduya katılanlarda aranması gereken vücut ölçülerine ilişkin genelge ve talimatları da görmezden geldiler.”

 

Raporda, “Sorun artık erbaştan rütbeli subaylara kadar tüm orduyu ilgilendiriyor ve ordunun olası bir savaştaki yeteneğiyne ilişkin ciddi kuşkular uyandırıyor. Sorun özellikle deniz kuvvetlerinde çok ciddi boyutlarda” uyarısında bulunuldu.

 

Raporda ayrıca ordunun kilolu mensuplarını yoğun fiziki tatbikatlarda zayıflatmaya çalışmak yerine obeziteyi bir tıbbi sorun olarak görmesi önerisinde bulunuldu.



Etiketler: