Amerika'da Bir Aile Satın Aldıkları Noel Ağacında Yavru Baykuş Buldu!

ABD’nin Kentucky eyaletinde bir ailenin yaşadığı sürpriz sosyal medyada olay oldu. Aile satın alıp eve getirdikleri Noel ağacının hiçbir rüzgar olmadan günlerce kendi kendine sallanıp durmasına önce bir anlam veremedi. Sonra bir gün eve gelen Bobby Hayes adlı halı temizleyicisi sallanan çam ağacını meraktan inceleyince, alt dallarından birinde bir yavru baykuşun tünemiş olduğunu gördü. Hayvan varlığının farkedildiğini hissedince üst dallara kaçtı. Adam onu tekrar bulmak için dakikalarca aradı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Evin hanımı baykuşu görünce nutku tutuldu. “Çamı süslemek için günlerce uğraştım. Hayvana hiç rastlamadım” dedi. Evde 3 köpek vardı, onlar da baykuşu farketmediler. Bobby Hayes, “Baykuşu görünce önce süs için doldurulmuş bir ölü hayvan olduğunu sandım. Aileyi arayıp durumu anlattım” diye konuştu. Yavru baykuş ailenin bahçesinden doğaya bırakıldı. “IFL Science” dergisine göre, minik hayvan Kuzey Amerika’da yaşayan ve bilimsel adı “Megascops Asio” olan, Türkçe’ye “Doğu çığlık baykuşu” diye çevrilen küçük bir baykuş türü.

 

Minik baykuşun videosunun yayınlanmasından sonra, sosyal medyada bir çok kişi Noel ağaçlarında sincap, yarasa, yine sadece Kuzey Amerika’da yaşayan keseli sıçan bulduklarını anlattılar. 2020’de New York’ta Rockefeller Center nüne konulan devasa Noel çamında bir paçalı baykuş bulunmuştu.