Amerika'da Kırık Not Veren İspanyolca Öğretmenini Öldüren Jeremy Goodale'ye Müebbet Hapis!

ABD’nin Iowa eyaletinin Fairfield kentinde 2021 yılında Jeremy Goodale ve Willard Miller adlı iki öğrenci 66 yaşındaki kadın İspanyolca öğretmeni Nohema Graber’i öldürmeye karar verdiler. Çnkü kendilerine kırık not vermişti ve iki öğrenci bu sonucun yurt dışında bir programa katılmalarını önlemesinden korkuyorlardı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Yaşlı öğretmen parkta gezerken salırıp beyzbol sopalarıyla vura vura öldürdüler, cesedi de bir branda bezinin altına sakladılar. Ancak bir süre sonra cinayetleri ortaya çıktı. Polisi pek uğraştırmadan itiraf ettiler.

 

amerika da dusuk not verdigi ispanyolca ogretmenini olduren jeremy goodale e muebbet hapis

 

Mahkemede Jeremy Goodale, “Pişmanım, gerçekten çok üzgünüm” diyerek kurbanın ailesinden özür diledi. Ancak bu pişmanlık 25 yıldan önce şartlı tahliyeden yararlanamaması koşuluyla müebbet hapse çarptırılmasını önleyemedi. 25 yıl sonra tahliye edilirse, Jeremy Goodale o aman 43 yaşında olacak.

 

Jeremy kararı duyunca hıçkırıklara boğuldu, burnu kanamaya başladı. Suç ortağı Willard Miller ise 35 yıldan önce şartlı tahliye imkanından yararlanması sözkonusu olmadan müebbet hapis cezasına mahkum oldu. Yargıç, Jeremy’ye kararı tebliğ ederken, “Size bol şans diliyorum bay Goodale. Umarım karar bu salondaki herkesi bir ölçüde olsun teselli eder” dedi. Çünkü, öldürülen öğretmenin eşi de bu acıya dayanamayıp hayatını kaybetmişti.