Annelerin Bebeklerde Kilo Almama Korkusu!

Ünlü blogger GüncelAnne Instagram sayfasından yaptığı paylaşımla anneleri uyardı.

Doğumdan itibaren üçüncü veya dördüncü ayını tamamlayan bebeklerde kilo alımı ile ilgili endişe yaşayan anneleri uyaran GüncelAnne, ilk aylarda günde yaklaşık 30 gram olan kilo artışının 4-6 ay aralıklarında 20 grama 6-12 ay aralıklarında 10-15 grama düştüğünü anlattı. Bu durumun normal olduğunu aktaran GüncelAnne, ilk aylardaki kilo artışının devam etmesi durumunda bir yılın sonunda bebeğin 15 kilogram ağırlığında olacağını söyledi.

Bu artışın bütün bir hayata yansıması durumunda evrene sığmayacağımızı anlatan GüncelAnne, beşinci aydan itibaren kilo alımının yavaşlamasını gelişimin sağlıklı bir parçası olduğunu anlattı.

Çoğu anne için bu durumun endişe verici olduğunu aktaran GüncelAnne, bu durumda annelerin bebeklerine sütlerinin yetmediğini düşündüklerinde formül mamalara geçtiklerini ve sonrasında erkenden ek gıda takviyesi yaptıklarını, bunun gerçek bir sorun yarattığını vurguladı.

Zamanından önce ek gıdaya başlamak bebeğin anne sütü veya anne sütü yokluğunda kullandığı formül mamalardan mahrum kalmasına neden olduğunu söyleyen GüncelAnne, bunun da beraberinde yetersiz ve uygunsuz beslenmeyi ve gerçek kilo ve boy kaybını getirdiğini söyledi.