Ara Makas Nedir? Nasıl Kesilir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar saçını kestiriyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği saç kesimi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl kesilir? İşte cevabı haberimizde...

 
 

Saçları sık olan erkek ve kadınların saçlarını inceltmek ve seyreltmek için kullanılan kesim şekline ara makas denir. Daha çok erkekler tarafından saçların kabaran kısımlarında tercih edilir. Her ne kadar ince telli saçlarda önerilmese de yapılması mümkündür.

 

Ara makas nasıl atılır?

 

Ara makası yaparken adım adım ilerle, saçlarının her tarafının eşit yoğunlukta olduğuna emin ol. Ara makasını sadece saç boylarına ve uçlarına yapmalısın. Saç diplerinden itibaren ara makası yapmak, saçlarının diplerinden sert ve minik saçların uzamasına neden olur. Saçların uzarken bu görüntü hiç hoş görünmeyebilir.

 

Saçlara ara makas atıınca ne olur?

 

Ara makas atılan saçlar kolay kolay kabarmaz. Aynı zamanda ara makas saça hacim ve hava veren bir kesimdir. Ara makas atıldıktan 1 ay sonra tekrarlanmalıdır. Eğer bir kez ara makas attırdıktan sonra bir daha attırmazsanız saçlarınız tekrar gürleşir ve kalınlaşarak kabararak bir görüntüye sahip olur.

 

 

Ara makas saçı kısaltır mı?

 

Kuaför ara makası saçın dibine vurur, yani aramakas saçı ya tam kökünden keser yada kesmez, bazılarını keser bazılarını kesmez bu sayede saçın seyrelir. boyunu kısaltmaz saçın.

 

Ara makas kimlere yakışır?

 

Ara makas, kıvırcık, kabarık, asi, şekil almayan saçlara uygulanan bir saç kesim tekniğidir. Saçları çok kabaran, zor şekil alan ve saç kesim modeli bir türlü belli olmayan saçlar için ara makas tekniği öneriliyor. Ara makas tekniğinde özel bir kuaför makası kullanılıyor.

 



Etiketler: