Arap Güzelden Milyonluk Dolandırıcılık Hikayesi! Evlilik Vaadi Ä°le Kandırdı!

Türkiye'de yaÅŸayan Ä°srailli Wael T., yatırım danışmanlığı yapan güzellik yarışması ikincisi Maria K'nın kendisini 1 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

 

Türkiye'de yaÅŸayan Ä°srailli Wael T., yatırım danışmanlığı yapan güzellik yarışması ikincisi Maria K'nın kendisini 1 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Türkiye'de yaÅŸayan Ä°srailli Wael T., yatırım danışmanlığı yapan güzellik yarışması ikincisi Maria K'nın kendisini 1 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

 

Akılalmaz dolandırıcılık hikayesi Türkiye’de yaÅŸandı. Dolandırıldığını iddia eden Ä°srail vatandaşı dolandırdığı iddia edilen ise Lübnanlı 2019 Arap Dünyası Güzeli ikincisi. Türkiye'de yaÅŸayan, aynı zamanda yatırım yapan Ä°srail vatandaşı 52 yaşındaki Wael T., yeni yatırım için 2021'de aracı bir firmaya baÅŸvurdu. Firmada kendisiyle pazarlama bölümünde yer alan güzellik yarışması ikincisi Maria K. ilgilendi. Yatırım fırsatları konusunda bilgi veren, sözleme ve satışlarda aracı firmayla Wael T. arasında köprü kuran tescilli güzelin iÅŸ iliÅŸkisi dışına çıktığı ileri sürüldü. Ä°ddiaya göre Maria K., samimiyeti arttırarak Wael T.'e kendi fotoÄŸraflarını atmaya, katıldığı güzellik yarışmasını anlatmaya baÅŸladı.

 

arap guzelden milyonluk dolandiricilik hikayesi evlilik vaadi ile kandirdi

 

Ä°Åž Ä°LÄ°ÅžKÄ°SÄ° SEVGÄ°LÄ°LÄ°ÄžE DÖNÜÅžTÜ

 

Sabah gazetesinin haberine göre; Ä°lerleyen zamanda ikili arasındaki iÅŸ iliÅŸkisi sevgililiÄŸe dönüÅŸtü. Wael T., sevgilisine lüks çantalar, altın yüzük, kolyeler hediye alıyordu. Tescilli güzel ise sevgilisini ailesiyle tanıştıracağını, evlilik vaatleriyle oyalamaya baÅŸlamıştı. Ä°ddiaya göre Maria K., yatırımcı sevgilisinin baba olma isteÄŸini öÄŸrendikten sonra ''KeÅŸke böyle çocuÄŸum olsa'' ÅŸeklinde mesajlar gönderiyordu.

 

EVLÄ°LÄ°K VAADÄ°YLE OYALADI

 

Evlilik vaadiyle oyalan Wael T., sevgilisin her istediÄŸini yerine getirir olmuÅŸtu. Maria K., Ä°srailli yatırımcıya ''Ä°stediÄŸin evi daha ucuza almak istiyorsan parayı bana nakit olarak ver. En iyi ÅŸirketi açacağım ve seni milyoner yapacağım'' dedi. Ardından tescilli güzel, sevgilisinden Avcılar'da bulunan sitede bir daireyi satın alma, diÄŸer 3 dairesini kiraya verme ve mobilya vaadiyle para istemeye baÅŸladı. Yatırım yapacağına inanan, sevgilisine güvenen Wael T., farklı tarihlerde toplamda 1 Milyon TL para transfer etti. VerdiÄŸi paraya raÄŸmen dairesini alamayan yatırımcı, bir yıl oyalayan en sonunda da engelleyen sevgilisine ulaÅŸamadı. Maria K. ile tanışmasını saÄŸlayan aracı firmayı arayan Wael T., ÅŸirketin güvenirlik politikasına aykırı davrandığı nedeniyle Maria'nın iÅŸten çıkarıldığını öÄŸrenince dolandırıldığını anladı.

 

arap guzelden milyonluk dolandiricilik hikayesi evlilik vaadi ile kandirdi

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 

SoluÄŸu Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığında alan Wael T., Maria K'nın kendisinin duygularını kullanarak evlilik ve yatırım vaatleriyle dolandırdığını, zararının 1.2 milyon olduÄŸunu ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcılık suçundan ÅŸikayette bulunan yatırımcı Maria ile aralarında geçen yazışmaları, banka dekontlarını delil olarak sundu. Savcılık tarafından soruÅŸturma baÅŸlatıldı.