Aromaterapi Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Uygulanır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücuttur. Güzelliğe önem veren kadınlar aromaterapi yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği aromaterapi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Yaklaşık 6000 yıllık bir geçmişe sahip olan aromaterapi’nin ilk olarak mumya yapımında eski Mısır uygarlığı tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Aynı çağlarda, eski Çin uygarlığı tarafından da aromaterapi yağları ve bitkileri tanrıya olan şükranın bir ifadesi olarak kullanılmaktaydı. 

 

Aroma terapi ne işe yarar?

 

Aromaterapi bitkilerin kök, yaprak veya çiçeğini damıtarak elde edilen yağların hastalıkları önlemek ve oluşmuş olan hastalıkları da tedavi etmek amacı ile kullanılmasıdır.

 

Aromaterapi nasıl uygulanır?

 

Temiz bir bez parçasına damlatılan yağ, belirli aralıklarla koklanır. Küvet su ile doldurulur. Bir çaydanlıkta su kaynatılır. Taşıyıcı yağla karıştırılarak aromaterapi yağlarından herhangi biriyle, cilde nazikçe masaj yapılır.

 

Aromaterapi hangi hastalıklara iyi gelir?

 

Aromaterapi yağları birçok farklı hastalığın tedavisinde kullanılabilir. Çocuklarda aromaterapi tedavisinin en sık kullanıldığı hastalıklar soğuk algınlığı, egzama, alerjik astım, dikkat eksikliği, kaygı bozukluğu, akne, mantar enfeksiyonları ve eklem ağrılarıdır.

 

Aromatik yağlar nelerdir? 

 

Aromatik bitkilerden üretilen, lavanta yağı, kekik yağı, nane yağı, okaliptüs yağı, çay ağacı yağı, limon yağı, portakal yağı ve biberiye yağı gibi yağlar hem aromatik yağlar hem de uçucu yağlar olarak adlandırılır.

 

Aromaterapi hangi alanda kullanılır?

 

Aromaterapi; cilt problemlerinden, bedende hissedilen pek çok ağrıya, kas ve eklem rahatsızlıklarından, solunum yolları hastalıklarına kadar pek çok bedensel rahatsızlığın tedavisinin yanı sıra stres, anksiyete ve uyku problemleri tedavilerinde destekleyici olarak kullanılmaktadır.

 

Aromaterapi işe yarar mı?

 

Kokuların iyileştirici gücüne dayanan aromaterapi tekniğinin modern tıp bilimi ile birleştiği bu metot stres ve anksiyete bozukluklarından uykusuzluğa, mide bulantısından baş ağrısına pek çok şikayette ilaçsız yardımcı tedavi yöntemi olarak kullanılıyor.

 


Etiketler: