Asgari Ücrete Zam Olacak Mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Son Noktayı Koydu!

Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Vatandaş artan enflasyon sonrası asgari ücrete ek zam beklentisine girerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan ziyaretinde yaptığı açıklamada asgari ücrete ek zam tartışmalarına son noktayı koydu. Peki asgari ücrete ek zam gelecek mi? Cevaplar haberimizde..

 

Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Vatandaş artan enflasyon sonrası asgari ücrete ek zam beklentisine girerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan ziyaretinde yaptığı açıklamada asgari ücrete ek zam tartışmalarına son noktayı koydu. Peki asgari ücrete ek zam gelecek mi? Cevaplar haberimizde.. 

 

asgari ucrete ek zam gelecek mi cumhurbaskani son noktayi koydu

 

Asgari ücrete zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koydu!

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'a gerçekleştirdiği ziyaretinin sonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asgari ücrete ara zam yapılacağı iddialarına Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu… “Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam” diyen Erdoğan, “Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti Aralık'tır” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Asgari ücrette yeni artış olur mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

 

Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu. Fevkalade bir durum olup olmadığı noktası orada yine tartışılır. Yani eğer asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır.

 

Çalışma bakanı: Gündemimizde yok!

 

Öte yandan, asgari ücrette gündeme gelen ek zam tartışmalarına ilişkin bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bilgin, asgari ücrete ek zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin, “Asgari ücrette net bir artış sağlandı. Olağanüstü şartlar ortaya çıkar, o zaman düşünülebilir ama bugün gündemimizde böyle bir şey yok” dedi. Bilgin, asgari ücrete ek zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine, asgari ücrette net artış sağlandığını kaydetti. Bilgin, “Bunun henüz daha 3’üncü ayındayız. Bunu bugün tartışmayı anlamsız buluyorum. Şu anda Türkiye, dünyada yaşanan büyük ekonomik krizlerin baskısı altında. Türkiye’yi etkiliyor tabi ki bunlar. Bu etkilerin en önemli göstergesi enflasyonist etki. Bu enflasyonu önlemek için Türkiye yeni ekonomik bir program uyguluyor. Önümüzdeki mayıstan itibaren enflasyondaki düşüşü hedefleyen ekonomik program uyguluyoruz. Dolayısıyla enflasyon ücret artışı, enflasyon ücret artışı sarmalını sebep olacak bu tür yaklaşımları yanlış buluyorum. Olağanüstü şartlar ortaya çıkar, o zaman düşünülebilir ama bugün gündemimizde böyle bir şey yok” diye konuştu.