Aşırıya Kaçmadan Günde En Fazla Kaç Mandalina Tüketilebilir?

Kış aylarında diğer narenciye ürünleri gibi mandalina da sağlığımızın iyi bir müttefiği. C vitamini deposu olan mandalina güçlü bir anti-oksitan, bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor ve yorgunluğu azaltıyor. Diğer narenciye ürünleri gibi mandalina tüketmek de doktorlarca sık sık tavsiye ediliyor. Ama bir şartla: Ölçüyü kaçırmadan.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Peki, hem mandalinanın nimetlerinden yararlanmak, hem de içerdiği şeker nedeniyle kilo almamak mümkün mü? Evet, bunun için ideal bir ölçü var. Genellkle canımız istediğinde en az 2, bazen 3 mandalinayı soyup yiyoruz. Fazlası? Günde kaç kez yediğinize bağlı.

 

Sağlık ve beslenme uzmanlarına göre günde 2-3 porsiyon meyve yeterli. Her porsiyonu 2 mandalina ile sınırlandırmak gerekiyor. Peki bu ölçü aşılırsa tehlikeli mi? Hayı, ama şekere dikkat! Meyvelerde doğal şeker dediğimiz “Fruktoz” bulunuyor. Örneğin 100 gram mandalina, 8,6 gram şeker içeriyor.

 

O nedenle ölçülü tüketmek en iyisi. Günde 3 porsiyon meyve alışkanlığınız varsa, her porsiyonda 2’şerden günde 6 mandalina tüketiyorsunuz demektir. Tabii başka meyve de yememeniz koşuluyla.

 

Varsayalım ki, bir elmayı dişlediniz. O zaman geriye 2 porsiyon meyve kalıyor. Yani 4 mandalina.Unutmayın.



Etiketler: