Asla Beyaz Perdeye Aktarılamaz Denen Efsane Roman 'Yüzyıllık Yalnızlık' Netflix Tarafından Dizi Yapılıyor!

Kolombiyalı büyük yazar Gabriel Garcia Marquez’in efsane yapıtı “Yüzyıllık Yalnızlık”, Netflix tarafından bir diziye konu ediliyor. Marquez ailesinin romandan uyarlanan senaryoyu onayladığı açıklandı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Aureliano Buendia infaz mangasına yüzünde hiçbir ifade olmadan baktı… “Yüzyıllık Yalnızlık” böyle baÅŸlıyor. Ve bu ilk sahne Netflix’in uyarlamasında nihayet hayat buluyor.

 

Bu sıra dışı roman Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Gabriel Garcia Marquez’in ölümünün 10’uncu yıldönümü dolayısıyla yeniden gündeme oturuyor.

 

“Macondonun efsane kentinde Buendia ailesi bir imkansız aÅŸkla, geçmiÅŸiyle ve onu çökerten bir lanetle karşı karşıyaydı…” Bu cümlelerle devam eden “Yüzyıllık Yalnızlık” bu yıl içinde Netflix tarafından dünyaya sunulacak.

 

Dizinin baÅŸlayacağı tarih henüz açıklanmadı ama Marquez’in ölümünün 10’uncu yılı nedeniyle 2024 içinde izleyiciye ulaÅŸtırılacağı belirtildi. 30 Mayıs 1967’de yayınlanan “Yüzyıllık Yalnızlık”, 20 bölümde Macondo köyünün ve Buendia ailesinin 7 kuÅŸak öyküsünü konu alıyor, Hayal gücü ile gerçeÄŸin dolu dizgin at koÅŸturduÄŸu bir roman bu.

 

87 yaşında ölen Gabriel Garcia Marquez’in dünya edebiyatının baÅŸ yapıtları arasında sayılan “Yüzyıllık Yalnızlık”, ilk basıkısında sadece 8 bin adet basıldı. Ancak bugün 46 dilde 50 milyon adet baskıya ulaÅŸtı.