Avrupa'nın En Konuksever 10 Ülkesi Belli Oldu!

Seyahat dergisi “Condé Nast Traveler” tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Reader’s Choice Award 2023” ödüllerinde Avrupa’nın en konuksever 10 ülkesi seçildi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Hemen uyaralım: Seçim, sadece AB üyesi ülkeleri kapsıyor. O nedenle Türkiye yok. İşte 10’dan 1’e kadar sıralama (Not: 100 üzerinden aldıkları puana göre):

 

10-Hırvatistan: El değmemiş plajları, pırıl pırıl gölleri, antik kalıntıları, “Michelin” ödüllü restoranları , deniz altındaki şarap kavları, hareketli gece hayatı ve turistlere sıcak davranışları ile listeye girmeyi hak etti. Puanı: 91,78

 

9-Malta: Bu ada ülkesinde deniz hiçbir yerde uzak değil. En fazla 20 dakika ötenizde. Elbette başka kozları da var: Antik tapınaklar, tarihi daracık sokaklar, gizli mağaralar, falezler, hatıralık eşya mağazaları. Mutfağı da epey zengin. Tabii gece hayatı da insanın kanını kaynatacak kadar hareketli. Halkı da ana dilleri gibi İngilizce biliyor ve sıcak kanlılar.Puanı: 91,92.

 

8-Danimarka: Viking İmparatorluğu’nun eski kalesi Danimarka, Kuzey Avrupa ve İskandinavya ile coğrafi ve kültürel bağların geçiş noktası olarak biliniyor. Puanı: 91,93

 

7-Portekiz: Başkent Lizbon’dan Porto’ya, Marvao gibi ücra köylere kadar Portekiz konuk severliliğiyle tanınıyor. Elbette mutfağı da harika: Kurutulmuş morina balığı, Portekiz turtası gibi. Puanı: 92,32.

 

6-Norveç: İskandinavya’nın tek taş pırlantası olarak biliniyor. Nefes kesici doğal güzellikleri, kıyı boyunca şirin mi şirin kentleri-kasabaları, kutup şafakları, Atlantik sahili boyunca insanı gençleştiren yürüyüş güzergahları, başkent Oslo’nun inanılmaz tarihi ve kültürel zenginliği… Norveçliler tüm bu zenginliklerini turistlerle paylaşmaktan gurur duyuyorlar. Puanı: 92,50.

 

5-İzlanda: İzlanda halkı ülkelerinin güzelliklerini paylaşmaktan mutluluk duyuyorlar. Turistlere sunulan seçenekler epey fazla: Heybetli dağlardan siyah kumlu plajlara, balinaların gözlemlenmesinden doğal yüzme havuzlarına kadar… Puanı: 92,91.

 

4-İskoçya: Glasgow’da sempatik bir bardan, bir falezden kuş bakışı manzaraya kadar İskoçya’da keyifle sohbet edebileceğiniz o kadar çok yer ve ortam var ki… Puanı: 93,97.

 

3-Romanya: Bu ülke özellikle Gotik kiliseleri, Orta Çağ’dan kalma şatoları, Drakula’sı ve şirin kentleriyle insanı büyülüyor. Halkı konuklarını ağırlamak ve onlarla dostluk ilişkisi kurmak konusunda çok hevesli. Puanı: 94,00.

 

2-Slovenya: Alp Dağları’ndaki ormanları, şatoları, tertemiz gölleri ve Barok mimarisi ile Slovenya gerçekten görülmesi gereken bir ülke. Halkı doğayı titizlikle koruyan ve yemyeşil yaşamlarını ziyaretçilerle paylaşmaktan mutluluk duyuyor. Puanı: 94,18

 

1-İrlanda: Nasıl Avrupa’nın en konuksever ülkesi seçildi? Hiç kimse cevabını veya sırrını bilmiyor. Belki geleneksel pub’ları, belki başkent Dublin’in hareketli atmosferi, belki de doğal güzelliklerinin müthiş çeşitliliği… Puanı: 94,50.