Avrupa'yı Hibrit Kurtlar İstila Etti! Köpek İle Kurt Arası Bir Irk!

Koyun ve sığır yetiştiricileri kaygılı. Son yıllarda Avrupa ormanlarını mesken ttuan kurtlar, hayvanları için tek tehlike değil. Kurtlara bir de Avrupa’nın hemen her bölgesinde “Hibrit kurt” denilen köpek ile kurt karışımı bir hayvan eklendi. Örneğin, İtalya’nın Toskana bölgesinde bu “Hibrit kurtlar”, toplam kurt toplumunun yüzde 70’ini oluşturuyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu durumun iki nedeni var: Kurtların yaşam alanlarının giderek artan bir hızda yok edilmesi. Sokak köpeklerinin veya sahiplerinin soka terk ettiği köpeklerin oluşturduğu çetelerin kurt sürüleriyle daha yakın ilişki içine girmeleri.

 

Araştırmalara göre, kurt-köpek karışımı bu “Hibrit kurtlar”ın gelişme veya çoğalma sürecini kestirmek ççok daha güç. Çünkü insanlar saf kan kurtlarla mücadele ettikçe, meydan “Hibrit kurtlar”a kalıyor.

 

Avrupa Birliği ülkelerinde bir çok hayvansever derneği, özellikle de kurtları korumayı amaçlayan kuruluşlar, doğanın dengesi için bu “Hibrit kurtlar”ın kökünün kazınması gerektiğini savunuyor. Avusturya, İsviçre, Polonya ve Slovenya gibi ülkelerin yetkilileri de bu görüşü destekliyor.

 

Buna karşılık, “Hibrit kurtlar”ın öldürülmesine şiddetle karşı çıkanlar da var. Onlara göre, bu tür hayvanlar hastalıklara karşı daha dirençli ve azalan yaşam alanlarına tutunmakta daha dirençli.



Etiketler: