Avukat Elif Akar Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Neden Gündemde?

Avukat Elif Akar kimdir? Sosyal medyada devremülk dolandırıcılığından tutuklanmasıyla gündemde olan sosyal medya fenomeni, Milliyet yazarı ve avukat Elif Akar ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Elif Akar kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Neden gündemde? Fenoreporter.com olarak araştırdık. Cevaplar haberimizde..

 

Avukat Elif Akar kimdir? Sosyal medyada devremülk dolandırıcılığından tutuklanmasıyla gündemde olan sosyal medya fenomeni, Milliyet yazarı ve avukat Elif Akar ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Elif Akar kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Neden gündemde? Fenoreporter olarak araştırdık. Cevaplar haberimizde..

 

elif akar kimdir nerelidir kac yasindadir neden gundemde

 

Elif Akar kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Neden gündemde?

 

Elif Akar kimdir? TR35’te yayınlanan Aramızda Kalsın programında Mithat Umutoğullarına konuşan Elif Akar İzmir’in Foça ilçesinde büyüdüğünü söylemiştir. Ailesinin isteklerini asla ikinci planda tutmadığını, hayatının ikinci kısmına başladığında çalışmak gerektiğini ve ailesine yakışır bir evlat olması gerektiğini hissettiğini söylemiştir. Foça’nın kendisi için bir önemi olmadığını, kendisinin her zaman devlerle yarışmak, çarpışmak isteyen biri olduğunu söylemiştir.

 

elif akar kimdir nerelidir kac yasindadir neden gundemde

 

Babasının çok hırslı ve çalışkan birisi olduğunu annesinin ise ne istediğini bilen birisi olduğunu söylemiştir. Annesinin kendisine her zaman “Çalışmazsan, okulunu eğitimini ciddiye almazsan ileride yarın bir mesleğin olmaz ve kendini iyi ifade edemezsin. Bunun da isteklerine kolay ulaşmanı engelleyeceğini bilmelisin” dediğini bunun da kendisinde bir meslek sahibi olmayı hedeflediğini belirtmiştir. Okula gitmeyi hiç sevmediğini ama derslerinin her zaman iyi olduğunu söylemiştir.

 

elif akar kimdir nerelidir kac yasindadir neden gundemde

 

Çocukluğunun naif geçtiğini her zaman annesini ve babasını üzmekten kaçındığını, birşey istediklerinde her zaman kendisi için iyi birşey olduğunu bildiğini söylemiştir. Babasının işinde rol model olduğunu, babasının her zaman az konuşup çok çalıştığını söylemiştir. İnsanların her zaman kendilerinde nelerin eksik olduğunu saptayıp ona göre revize etmeleri gerektiğini söylemiştir. Ailesinin ticaret ile uğraştığını söylemiştir. Tüm mesleklerin zorlukları olduğuna inandığını, eskiden yaşadığı heyecanı yavaş yavaş azalttığını söylemiştir.

 

elif akar kimdir nerelidir kac yasindadir neden gundemde

 

Avukatlık mesleğine ailesinin teşviki ile başladığını, bu yönde eğitimi bu şekilde aldığını ama kendisinin iyi bir yönetici olduğunu söylemiştir. İyi şeyler yaparak iyi şeylerin olduğunu, yaşadığı hayatı belki de avukat olduğu için yaşadığını bu bağlamda olayları basamaklandırmak gerektiğini söylemiştir.

 

elif akar kimdir nerelidir kac yasindadir neden gundemde

 

Elon Musk’u kendine örnek aldığını “Daha iyi nasıl olunur” kitabını en az 10 kez okuyup dinlediğini söylemiştir. Kitap okumayı ve müzik dinlemeyi sevdiğini söylemiştir. Yaşamını İzmir’de sürdürmektedir.

 

elif akar kimdir nerelidir kac yasindadir neden gundemde

 

Modayı yakından takip eden Elif Akar stili ile sosyal medyada yoğun övgü almaktadır. Aynı zamanda Milliyet gazetesinde yazar olarak çalışıp CNN Türk’te program yapmaktadır. Lüks yaşantısı ile dikkat çeken Elif Akar seyahat etmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi sevmektedir. Instagram’da av.elifakar ismiyle paylaşımlarına devam eden Elif Akar’ın bu mecrada 70.8K takipçisi bulunmaktadır.

 

elif akar kimdir nerelidir kac yasindadir neden gundemde

 

Neden gündemde? 

 

340 milyon TL dolandırdı! 

 

Sabah gazetesinden Ceyhan Torlak’ın  haberine göre; Devremülk dolandırıcılığından tutuklanan 30 kişi arasında avukat Elif Akar da yer alıyor. Sosyal medyadan “Dolandırılmayın” mesajı paylaşan Akar’ın “Paravan şirketleri olan devremülklere dikkat” başlıklı bir köşe yazısı var. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, devremülk dolandırıcılığı şikâyetiyle yürütülen soruşturmada, jandarma 6 ay önce teknik ve fiziki takip başlattı. Şebekenin önce, devremülk sahiplerinin kişisel bilgilerini yasadışı yollarla ele geçirdiği belirlendi. Ardından içlerindeki avukatları da kullanarak, devremülkleri daha yüksek fiyata yabancılara pazarlayacaklarını, aksi durumda dava yoluyla iptal iade bedeli alacaklarını belirten şebekenin, bu yolla ikna ettikleri 212 devremülk sahibini 342 milyon 88 bin TL dolandırdığı tespit edildi. Ardından 29 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 106 şüpheliden 30'u tutuklandı. Tutuklananlardan biri de İzmir Barosu avukatlarından Elif Akar oldu.

 

elif akar kimdir nerelidir kac yasindadir neden gundemde

 

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan tutuklanan Akar'ın, sosyal medyada ve bazı sitelerde "Dolandırılmayın" uyarısı yaptığı, ayrıca "Paravan şirketleri olan devremülklere dikkat" başlıklı bir köşe yazısı yazdığı belirlendi. Geçen yıl da "Gayrimenkul Hukuku" isimli bir kitap yazan Akar'ın, kitabının arka yüzüne, "Bu kitabı yazmamdaki amaç, gayrimenkul hukukunu çeşitli bakış açılarından ele alarak topluma indirgemiş bir şekilde sunmak" yazısını koydurduğu görüldü. Akar'ın lüks otomobiller, oteller, lüks tatillerde pahalı kıyafetlerle verdiği pozları, sosyal medya hesaplarında paylaştığı görüldü. Haberin sosyal medyaya düşmesi ve avukat Elif Akar'ın tutuklanmasının ardından Milliyet gazetesinde yazar olarak da görev yapan avukat Elif Akar'ın yazıları siteden kaldırıldı. Influencer olarak da görev yapan avukat Elif Akar'ın sık sık yurtdışına seyahat ettiği, lüks otomobiller kullandığı ve lüks residanslarda yaşadığı ortaya çıktı. Instagram'da 70K takipçisi bulunan avukat Elif Akar'ın lüks yaşantısı sosyal medyada gündem oldu.