Aziz Dizisi Delege Pierre Fırat Tanış Kimdir?

Show TV'de cuma günleri ekranlara gelen yapımcılığınu O3 Medya adına Saner Ayar'ın yaptığı Aziz dizisinde canlandırdığı Delege Pierre karakteriyle geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan ünlü oyuncu Fırat Tanış, ÅŸu sıralar sosyal medyada ve internette kullancıların en çok arattığı isimler arasında yer alıyor. 

 

Show TV'de cuma günleri ekranlara gelen yapımcılığınu O3 Medya adına Saner Ayar'ın yaptığı Aziz dizisinde canlandırdığı Delege Pierre karakteriyle geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan ünlü oyuncu Fırat Tanış, ÅŸu sıralar sosyal medyada ve internette kullancıların en çok arattığı isimler arasında yer alıyor. Son dönemde rol aldığı projelerle geniÅŸ kitlelerin dikkatini çekmeyi baÅŸaran ve adından sık sık söz ettiren ünlü oyuncu Fırat Tanış, ÅŸu sıralar sosyal medyada ve internette kullancıların en çok arattığı isimler arasında yer alıyor. 

 

aziz dizisi delege pierre firat tanis kimdir

 

Aziz dizisi Delege Pierre Fırat Tanış kimdir? 

 

Fırat Tanış, 5 Mayıs 1975 tarihinde Ä°stanbul, Kadıköy'de doÄŸmuÅŸtur. Tam adı Nuri Fırat Tanış'dır. Gürcistan; Ahıska kökenli ve annesi babası terzi olan Fırat Tanış ailenin en küçük çocuÄŸudur. Liseyi Mehmet Beyazıd Lisesi'nde okudu. Aslen Gürcistan Ahıska kökenli olan Fırat Tanış, 5 Mayıs 1975 tarihinde Ä°stanbul’da doÄŸdu. Ailenin en küçük çocuÄŸudur. Tam adı Nuri Fırat Tanış'dır. Tiyatro merakı 1991 yılında Fikirtepe Mehmet Beyazıt Lisesinde eÄŸitim görürken baÅŸlamıştır. O dönemlerde düzenlenen Ä°stanbul Liselerarası Tiyatro Yarışmasında oyunculuk ödülleri kazanmıştır. KöÅŸe yazarlığı ve müzisyenlik yapan oyuncu ilk bestesini 15 yaşında yaptı. Teoman, Emre AltuÄŸ, Levent Yüksel, Gülay gibi pek çok ismin seslendirdiÄŸi besteleri vardır. Ä°stanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1998'de konservatuardan mezun olunca aynı yıl Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Åžehir Tiyatrolarında 2001 yılına kadar oyunculuk görevini sürdürmüÅŸtür. Aynı zamanda Nazım Hikmet Tiyatro Akademisi ve Kadıköy BLOK'ta oyunculuk dersleri verdi. 1995 yılında televizyon dünyasına adım atan Tanış, Kanal 6'da yayınlanan sit-kom tarzı komedi dizisi “Radyo Madyo” ile ilk kez kameralar karşısına geçmiÅŸtir. Fırat Tanış’ın kariyerinde profesyonel anlamda ilk dizi projesi 2002 yılında TRT ekranlarında yayınlanan Yeditepe Ä°stanbul’dur.2009 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan “GeniÅŸ Aile” dizisindeki ‘Koyu Bilal' rolüyle ise fenomen olmuÅŸtur. 2002 yılında, “Sır Çocukları” adlı sinema filmiyle, beyaz perdeye de ilk adımını atan yetenekli sanatçı; bu sinema filminde sergilediÄŸi oyunculuk performansıyla, birçok ödüller kazanmış ve sonraki yıllarda da önemli sinema yapımlarında roller ve ödüller almıştır. Ünlü oyuncu Tanış; 2013 yapımı “Karınca Kapanı” adlı sinema filminin baÅŸrol oyunculuÄŸu ile birlikte yönetmenlik, kurgu ve senaryosunu da üstlenmiÅŸtir. Müzisyenlik, bestekarlık, ÅŸarkı sözü yazarlığı, senaristlik, film yönetmenliÄŸi ve resim dallarında da çalışmaları bulunan Fırat Tanış, ilk evliliÄŸini ÅŸarkıcı Gülay Sezer ile yaptı. 2014 yılında ise Kübra Tanış ile ikinci kez dünya evine girdi. Fırat Tanış’ın bu evlilikten bir kız çocuÄŸu vardır. 2017 yılının en iddialı dizilerinden biri olan Ä°stanbullu Gelin dizisinin kadrosuna dahil oldu. Dizide Adem karakterine hayat veren oyuncu 1.75 metre boyunda, 60 kilo ve BoÄŸa burcudur. Ünlü oyuncu ÅŸimdilerde Show TV’de yayınlanan Aziz dizisinde Delege Pierre karakterine hayat vermektedir.