Bacak Kramplarından Kurtulma Yöntemleri Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda bacak kramplarından kurtulma yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Peki bacak kramplarından kurtulma yöntemleri nelerdir? Cevaplar haberimizde...

 

Youtube'da yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda bacak kramplarından kurtulma yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda bacak kramplarından kurtulma yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Peki bacak kramplarından kurtulma yöntemleri nelerdir? Cevaplar haberimizde...

 

Bacak kramplarından kurtulma yöntemleri nelerdir? 

 

Bacaklarda sıklıkla görülen rahatsızlıklardan biri de kramplardır. Geceleri ansızın gelen ve huzurumuzu kaçıran krampları hemen hepimiz yaşamışızdır. Gece krampları oldukça sık görülür ve uyku kalitenizi bozabilir.

 

Eğer yakın zamanda kaslarınıza zarar vermiş bir aktivite yapmadığınızı varsayarsak krampların başlıca nedenleri şunlardır:

1) Fiziksel yorgunluk

2) Bacakta kan dolaşımı bozukluğu

3) Susuz kalmak

4) Magnezyum veya potasyum eksikliği   

5) Alkol kullanımı

6) Hipotiroid

7) Diyabet

 

Ayrıca kasları zorlayan sporlar da kas kramplarına neden olabilir.  Koşu, bacaklara ağırlık bindiren ağırlık çalışmalar, futbol ve basketbol gibi çok koşmayı gerektiren sporlar kas kramplarını tetikleyebilir.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.