Bağırsaklarımızın Sağlığı İçin Haftada En Az 30 Farklı Sebze Meyve Yeme Teorisi Ne Kadar Doğru?

Uzmanlar, bağırsaklarımızın sağlığı için haftada 20-30 farklı sebze ve meyve yememizi  tavsiye ediyorlar. “Netflix”in son derece popüler olan “Karnını dinle” filminde bu konu ayrıntılı olarak gündeme getirildi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Haftada  tükettiğiniz sebze ve meyve türlerini  sürekli  hesaplayın veya not edin. 20-30 arasındaysanız, bu iyi bir ortalama…”

 

“Netflix”teki “Karnını  Dinle” programında ısrarla vurgulanan tavsiyelerin başında bu geliyor. Bunun, vücut ve  akıl  sağlığı için son derece önemli olduğu, hatta sağlığın sırrının buna bağlı olduğu savunuluyor.

 

Çünkü son araştırmalara göre, sağlığın korunmasının yolu vücudun ve aklın sağlığına özen göstermekten geçiyor. Araştırmalarda varılan sonuç şu: “Sindirim yollarımızdaki mikro organizmaların çeşitliliği ile bağırsaklarımızın, akıl, sinir ve kalp sağlığımızın korunması arasında sıkı sıkıya bir ilişki var. Ve mikrobiyotun, yani bağırsaklarımızın florasının çeşitliliği her şeyden önce beslenme rejiminden geçiyor.”

 

Peki, “Haftada 30 farklı bitki” önerisi ne anlama geliyor?

 

Önce bunları gruplara ayırmalısınız:

 

1-Yulaf, kinoa, tam pirinç, arpa.

 

2-Sebzeler: İstediğiniz gibi seçin.

 

3-Meyveler: Listeyi istediğiniz gibi doldurun.

 

4-Bakliyat:  Nohut, barbun fasulye, kuru fasulye, mercimek.

 

5-Diğerleri: Ceviz, aromalı otlar, baharatlar.

 

Önemli bir uyarı: “30 bitki” kuralı tüketilen miktara değil, çeşitliliğe vurgu yapıyor.

 

Örneğin, baharat kotasını doldurmak için 50 gram zerdeçal yemek gerekmiyor.

 

Aynı şekilde farklı renklerdeki biberler veya patatesler ^”30 bitki” listesinde size kolaylık veya çeşitlilik sağlayabilir. Buda yemeklerinin tadını çeşitlendirmek veya biraz farklı koku ve tad almanızı sağlayabilir.