Bahar Candan Ve Nihal Candan'ın İçinde Olduğu Söylenen Örgüt Tarafından Dolandırılan Vatandaş Konuştu!

Bahar Candan ve Nihal Candan'ın tutuklanmalarına sebep olan dolandırıcılık örgütünün dolandırdığı bir vatandaşa ATV haber ulaşırken çarpıcı ifadeler ortaya çıktı. 

 

Bahar Candan ve Nihal Candan'ın tutuklanmalarına sebep olan dolandırıcılık örgütünün dolandırdığı bir vatandaşa ATV haber ulaşırken çarpıcı ifadeler ortaya çıktı. 

 

"Suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından İstanbul’da gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Şimdi ise Candan kardeşlerin tuzağına düşen mağdur vatandaş 200 bin dolarını nasıl kaptırdığını açıkladı. Suç örgütüne üye olma, kurma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından İstanbul'da gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler ve beraberindeki şüpheli Hacı İsrafil Sağlam emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliye'sine geçtiğimiz hafta götürülmüştü. Savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Candan kardeşler ve Sağlam çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

Atv haber sazan sarmalı tuzağına düşen bir isme daha ulaştı. Onu ağın içine çeken firari doktor Ersin Eroğlu'ydu. İddiaya göre; Nihal Bahar Candan kardeşler de aynı sarmalın içindeydi. Suç örgütü ağına düşürdüğü mağdura güven verdikten sonra bu sefer de onu yemeklere çağırdı. O yemeklerde mağdura ünlüler, avukatlar ve fenomenler de eşlik etti. Suç örgütü mağduru onlarla tanıştırdı. Ardından da ucuz araç vaadiyle kandırıp dolandırdı.

 

Mağdur adam, başına gelenleri şöyle anlattı: "Onlara güvendikten sonra doktor bana araç teklifinde bulundu. TMSF'nin el koyduğu araçları sattıklarını söylediler. Yaklaşık yüzde 30 daha ucuza geliyordu araçlar. 21 iş gününde geleceğini söylüyordu.” Mağdur vatandaş, 'Bahar ve Nihal Candan'ı kaç kere gördünüz?' sorusunu ise şöyle yanıtladı: 4-5 kere gördüm. Sohbet ediyorlardı. Bahar daha çok yakındı onlarla. Para istediğini duydum. Yakın ilişkiler kurduğunu gördüm.

 

İLK OPERASYON 2020'DE 

 

Deneme amaçlı aldık. İki araç geldi. Sonra yüksek meblağlarda aldığımız araçlar gelmedi. Toplamda 200 bin dolar civarında dolandırıldık.