Bahçeli Evde Oturuyorsanız Çimleri Kesmekten Vazgeçin!

Bahçeli evde oturuyorsanız,  ilkbahar-yaz aylarında çimlerin boyu uzayınca, hafta sonlarında çim kırpma makinenizi çalıştırıp traşlıyorsunuz. Doğru mu? Hayır!

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İşte bahçe uzmanlarına göre çimleri kendi haline bırakmanın faydaları:…

 

1-Bahçenize biyolojik çeşitlilik gelmesini sağlayacaksınız: İnsanlar yüz yıllardır bahçedeki çimleri kesmeyi neredeyse bir geleneğe dönüştürdüler. Ancak bu, bahçedeki bitki ve hayvan florasına ağır zarar veriyor. Çünkü böcekler, kuşlar, kertenkeleler, çekirgeler, kirpiler ve polenleşmeyi sağlayan diğer minicik hayvanlar çim barınacakları, büyüyecekleri, yaşayacakları bir mekan.

 

2-Daha sık ve yoğun bir çim örtüsüne sahip olacaksınız: Kesmeyi veya kırpmayı bıraktığınızda çimlerinizin hem estetik, hem de yoğunluk açısından daha iyi duruma geldiğini göreceksiniz.Ayrıca kırpılmış veya kesilmiş çimlerin kökleri yağmur gibi doğa olaylarına karşı daha savunmasız veya zayıf duruma geliyor.

 

3-Çimleri kesmeyin, bahçenizde bir çok güzel vahşi çiçek açsın: Bunun en güzel örneğini Cambridge’teki King’s College verdi. 2020’den buyana cimlerin kırpılmadığı bahçesinde daha önce ekilmiş 33 çiçeğe ek olarak doğanın armağanı 51 farklı çiçek daha eklendi.

 

4-Kuraklık ve sıcaklıkla mücadele daha kolay hale gelir: Kesilmemiş çimler veya otlar güneş ışığını 25 kat daha fazla yansıtıyor. Oysa çimler kırpılırsa güneş ışıkları tüm bitki örtüsünü yakıyor veya kurutuyor. Ayrıca kırpılmamış çimler veya kesilmemiş otlar sabah çiğinin veya kısa süreli yağmurların suyunu çok daha uzun süre koruyor. Bu da çimlerin köklerini rahatlatıyor.



Etiketler: