Balyaj Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar balyaj yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği balyaj işlemi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen insanların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Balyaj, saçların uç bölümlerine uygulanan boyama yöntemlerindendir. Balyajın en baskın özelliği ise saçın doğal renginin korunmasına özen gösterilmesi... Eğer saçlarınızın mat ve ışıltısız göründüğünü düşünüyorsanız, balyajın yaratacağı farklı renk geçişlerinden gelen ışıltılardan faydalanabilirsiniz.

 

Balyaj nasıl yapılır?

 

Saç açısını güzelce karıştırın. Ardından tokalar yardımıyla saçlarınızı tutamlara ayırın. Bu adımda en önemli ayrıntı ise saçlarınızı tutamlara ayırırken kalınlığına ve uzun olmasına dikkat etmek. Saçlarınızı tutamlara ayırdıktan sonra lastiğin altında kalan kısımlara boyayı sürebilirsiniz.

 

sac

 

Balyaj saça zararlı mı?

 

Eğer doğru ürünlerle yapılmazsa hem saçların zarar görebilir, hem de özellikle boyalı saç üzerine yapılan balyaj modelinde saç renginde bozulmalar ortaya çıkabilir.

 

Balyaj ne işe yarıyor?

 

Balyaj; temel prensip olarak güneşin saça düştüğü zaman oluşacak doğal ışıltıları baz alıyor. Saç, güneşin altında nasıl parlıyorsa balyaj da saça o şekilde ışıltı veriliyor. Işıltıdan kastımız saçınızın renginin 2-3 ton açılması. Bu sayede saça yumuşak bir boyut kazandırılıyor.

 

 

 


Etiketler: