Banka İşlemleri İçin ATM Kullananlar Dikkat! Paranız Buhar Olabilir!

Banka işlemleri için ATM kullanan müşterilere Akbank'tan yapılan açıklamada dikkat çeken uyarılarda bulunulurken, ATM kullanırken yapılmaması gerekenler açıklandı. 

 

Banka işlemleri için ATM kullanan müşterilere Akbank'tan yapılan açıklamada dikkat çeken uyarılarda bulunulurken, ATM kullanırken yapılmaması gerekenler açıklandı. Banka işlemleri için ATM kullanan müşterilere Akbank'tan yapılan açıklamada dikkat çeken uyarılarda bulunulurken, ATM kullanırken yapılmaması gerekenler açıklandı. 

 

Bankadan para çekmek için yada kredi borçlarını ödemek için genelde ATM kullanırız. Ancak bu ATM'leri kullanırken bazı büyük sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. En çok karşılaştığımız sorunlardan biride ATM'nin kartı yutması oluyor. Yaşanan sorunlarla ilgili önemli açıklama yapıldı. Akbank tarafından yapılan açıklamada vatandaşların bu tip durumlarda ne yapmaları gerektiği anlatıldı. Peki ATM kartı yutunca ne yapılmalı? ATM tarafından yutulan kart geri nasıl alınır? İşte detaylar...

 

Herkesin illa bir bankada kartı bulunmakta. Para çekmek istediğimizde ya da borç ödemek istediğimiz zaman ATM'leri kullanıyoruz. Peki hiç ATM tarafından kartınız yutuldu mu? Eğer yutulduysa bu haberi dikkatle okuyun. Akbank tarafından ATM tarafından yaşanan sorunlarla ilgili önemli duyuru yapıldı. Akbank tarafından yapılan açıklamada vatandaşların yaşamış olduğu sorunlar karşısında ne yapmaları gerektiği teker teker anlatıldı. İşte haberin detayları...

 

ŞİFRENİZİ GİRERKEN MUTLAKA GİZLEYİN

 

Akbank tarafından yapılan duyuruda, “Akbank sizi arayıp kart şifrenizi tuşlamanızı ya da söylemenizi istemez, bu tip aramalara itibar etmeyin ve kesinlikle şifrelerinizi paylaşmayın.” ifadeleri kullanıldı. ATM'de işlem yaparken kart şifrenizi başkasının göremeyeceği şekilde tuşlayın. Hatta elinizle kapatın.

 

BELİRLEDİĞİNİZ ŞİFRE ZOR OLSUN

 

İşlem yaptığınız ATM'de sorunlar varsa (tuş eksiği, kamera olmaması, delik) hemen müşteri temsilcisini arayın. Kart şifrenizi oluştururken de mutlaka zor numaraları seçmeye özen gösterin.

 

DUYURUNUN AYRINTILARI

 

Akbank tarafından müşterilerine yapılan duyuruda şunlar denildi:

 

“Şifrenizi belirlerken el hareketlerinizden anlaşılır geometrik şekil oluşturan rakamları kullanmayın. Şifrenizi kesinlikle yazılı olarak bir yere kaydetmeyin. Kartınızın ATM’de sıkışması durumunda ATM’nin başından ayrılmayın ve kendinize ait telefonunuzdan 444 25 25 Akbank Müşteri İletişim Merkezini arayın. ATM’de işlem yaparken yaşadığınız sorunlarda üçüncü kişilerin yardım tekliflerine itibar etmeyin, şifrenizi paylaşmayın”



Etiketler: