Bankada Parası Olanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müjdeli Haber Geldi! 30 Günde Güzel Kazanç!

Dolar Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre 32 günlük vadeli mevduat faizi stopaj indirimi uzatıldı.

 

Dolar Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre 32 günlük vadeli mevduat faizi stopaj indirimi uzatıldı. Dolar Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre 32 günlük vadeli mevduat faizi stopaj indirimi uzatıldı. 

 

Emlak365'in haberine göre; Bankada parası olanlar dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılan imza ile Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında 32 günlük vadeli mevduat faizi stopaj indirimi uzatıldı, bankada parası olanlara gün doğdu! En yüksek 32 günlük vadeli mevduat faizi veren banka hangisi? Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararı sonrasında gözler bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranlarına çevrilmişti. Son dönemde FED tarafından yapılan agresif hamleler ve şahin açıklamalar ile dolar kuru tüm dünyada yükselişe geçerken Türk Lirası yükselen enflasyon ve Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri nedeniyle negatif ayrışmış ve en fazla değer kaybı yaşayan para birimleri arasında yer almıştı.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB tarafından Türk Lirası'nı desteklemek için yeni kararlar alınırken bu kararlardan biri de yükselen dolar kuru nedeniyle dolarizasyona kayışı engellemek için alındı. Bankada tutulan Türk Lirası para mevduatı için alınan karar ile stopaj süresi uzatıldı, bu sayede TL mevduat için sağlanacak kazanç arttırıldı.

 

MEVDUAT FAİZİ STOPAJ İNDİRİMİ SÜRESİ UZATILDI, BANKADA PARASI OLANLARA YÜKSEK KAZANÇ KAPISI ARALANDI!

 

Alınan karar doğrultusunda 32 günlük vadeli mevduat faizi için destek süresi uzatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun Geçici 67 nci Maddesinde Yer Alan Tevkifat Oranları Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5752) kapsamında TL mevduat hesabı açan kişilere yönelik olarak verilen stopaj desteği 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılmış oldu.

 

32 GÜNLÜK TL VADELİ MEVDUAT FAİZİ ORANLARI 2022! EN YÜKSEK FAİZ HANGİ BANKADA?

 

Stopaj desteğini arkasına alan bankalar 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları için güncelleme yaparken faiz oranları yükseldi. En yüksek faiz veren banka Alternatif Bank VOV hesap ve Akbank Vadeli Mevduat hesabı ürünleri ile bu iki banka olurken en yüksek 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı ise yüzde 23 olarak belirlendi.

 

Türk Lirası birikimi olanlar açıklanan rakamları yükselen enflasyon rakamları nedeniyle yetersiz bulurken pek çok kişi ise rotasını daha yüksek getiri sağladığı için Kur Korumalı TL vadeli mevduat hesabı ürününe kırdı. Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı ürününde faiz getirisi yanı sıra dolar kurunda yaşanan yükseliş olursa aradaki fark hazine garantisi olarak ödeniyor



Etiketler: