Banyonuzun En Kirli Yeri Neresi Biliyor Musunuz?

Cevabını hemen verelim: Banyoda yere serdiğiniz paspaslar.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Neden? Çünkü insanlar mikrop yuvası olduğunu bildikleri tuvalet klozetlerini, küvetleri düzenli olarak temizliyorlar ama banyodaki diğer eşyaları genellikle ihmal ediyorlar. İşte bakteriler de ihmal edilen bu eşyaları yuva yapıyorlar.

 

Sağlık konusunda uzmanlaşmış İngiliz “Big Bathroom Shop” şirketinin yaptırdığı araştırmaya göre, insanların üçte biri banyo halılarını veya paspaslarını yılda sadece 2 kez yıkıyorlar. Çok az ve çok tehlikeli. Çünkü uzmanlar banyolarda yere serilen halı veya paspasları her 15 günde bir yıkamak gerektiğini önemli vurguluyorlar. Çünkü nemli ortam nedeniyle bakterilerin ve mantarların banyolarda üremeleri riski son derece yüksek.

 

Peki banyodaki paspasların bakterileri nereden geliyor? Banyoya girmeden önce ayaklarınızı yıkamazsanız, tuvalet sonrası WC’nin kapağını kapatmadan sifonu çekerseniz… Çünkü sifondan banyoya saçılan su damlaları bakteriler için bayram oluyor. Neden? Su damlaları yerdeki paspasa sıçrıyor, böylece bakteriler için arayıp da bulamadıkları nemli ortamı yaratıyor.



Etiketler: