Barbaros YEKÜV İçin Sahne Aldı! 'Her Şey Bir Çocuk Daha Okusun Diye!'

Üniversite öğrencilerine yıllardır karşılıksız eğitim bursu veren 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı YEKÜV, bu yıl 31. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Vakıf kuruluş yıldönümü etkinliği gecesinde "YEKÜV 31. Yıl ve Cumhuriyetin 100. Yılı" temalı çifte kutlama yaptı. Levent İş Kuleler İş Sanat Konser Salonu'nda düzenlenen gecede başarılı sanatçı Barbaros YEKÜV için sahneye çıktı.

 

Kurulduğu 1992 yılından bu yana, otuz yılı aşkın bir süreden beri Anadolu'dan İstanbul'a okumaya gelen binlerce üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu vererek eğitim hayatlarını kolaylaştırmaya çalışan YEKÜV 31. yılını kutluyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde okuyan on tıp öğrencisine karşılıksız burs vermek üzere kurulan Vakıf sonraki yıllarda giderek artan sayıda öğrenciye ulaşmış ve on binlerce öğrencinin eğitim hayatında fark yaratmış. YEKÜV "Bir Çocuk Daha Okusun Diye" sloganıyla çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor.

 

barbaros yekuv icin sahne aldi

 

Her yıl bünyesindeki bağışçılarını, mütevelli heyeti, yönetim kurulu ve öğrencilerini bir araya getirerek geleneksel olarak kuruluş yıl dönümü kutlaması yapan vakıf, bu yıl "YEKÜV 31. Yıl ve Cumhuriyetin 100. Yılı" temalı çifte kutlama yaptı. Levent İş Kuleler İş Sanat Konser Salonu'nda düzenlenen gecede YEKÜV ailesi bir araya geldi. Başarılı sanatçı Barbaros'un sahnesiyle taçlandırdığı gecede ayrıca yıl içinde vakfa katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür plaketleri verilirken, gecenin özel konuğu olan iş insanı İlhan Doğan'a da yurt dışındaki başarılı iş hayatı ve gençler için verdiği ücretsiz kariyer seminerleri nedeniyle teşekkür plaketi verildi. YEKÜV başkanı Ş. Tülay Erkan yaptığı konuşmada her alanda eğitimin önemini vurgulayarak "Biz YEKÜV ailesi olarak bir çocuk daha okusun diye elimizden gelen tüm çabamızı ortaya koyuyoruz. Bize bu yolda destek olan herkese çok teşekkür ederim. Öğrencilerimizin çok sorunları var. Bu sorunlarını çözmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz" dedi.

 

Vakfın 31. Yıl Kutlaması ve Cumhuriyetin 100. Yılı etkinliği nedeniyle özel bir repertuvar hazırlayan Barbaros, Atatürk'ün sevdiği şarkıların yanı sıra cumhuriyet sanatçılarının çok özel eserlerinden oluşan ve adeta kulakların pasını silen bir konser verdi. Konser sonunda ayakta alkışlanan ve şarkılarına eşlik edilen sanatçıya vakıf başkanı Ş. Tülay Erkan ile üst danışma kurulu üyesi H. Işın Özdemir birlikte teşekkür ederek çiçek ve plaket sundular.



Etiketler: