Barış Özcan'dan 19 Mayıs Mesajı!

Youtube'da yayınladığı sanat, tasarım ve teknoloji hikayeleri ile tanınan ünlü Youtuber Barış Özcan, kanalında yayınladığı 19 Mayıs'a özel videosunda ülkemiz gençlerine önemli mesajlar verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sanat, tasarım ve teknoloji hikayeleri ile tanınan ünlü Youtuber Barış Özcan, kanalında yayınladığı 19 Mayıs'a özel videosunda ülkemiz gençlerine önemli mesajlar verdi. Yayınladığı Youtube videosunda "

 

Erling Kagge’ye sormuşlar, “Güney Kutbu’na nasıl yürüdün?” diye... O da “önce bir ayağımı öne uzattım, sonra da diğerini. Bunu yeterince tekrarlayınca dünyada dilediğiniz kutba ulaşabiliyorsunuz” demiş. Çok basit gibi görünen bu cevapta büyük bir gerçek gizli. O büyük gençleşme iddiamızı ispat edebilmek için bizim de bir yerden bir şekilde başlamamız gerekiyor. İlk adımı atmamız. Başlamak için bundan daha güzel, bundan daha sembolik bir gün olabilir mi? Kaç yaşında olursanız olun gelin bugünden itibaren her gün yürüyelim. Nehrin yukarısına doğru... Geleceğe doğru...

 

Teknoloji alanında ilerlemek mi istiyoruz? Bir yandan daha sıkı çalışırken bir yandan Steve Jobs gibi teknolojiye ara verip stratejiler geliştirmek için yürüyelim. Bilim alanında ilerlemek mi istiyoruz? Bir yandan akademik çalışmalarımıza hız verirken bir yandan Albert Einstein gibi düşüncelerimizi yavaşlatıp, toparlamak için yürüyelim.

 

Atatürk’ün 100 yıl önce bugün attığı ilk adımın devamını mı getirmek istiyoruz? Milli mücadelenin yolu bu çağda bilimden, teknolojiden geçiyor. Geleceğe emin adımlarla ilerlemek mi istiyoruz? Zaman nehrinin içinde bulunduğumuz bu noktasından itibaren harekete geçmezsek, o sular bizi geçmişe doğru hızla sürükler, gençliğimizi yitiririz.

 

Bugün hem Atatürk’ü anmak, hem spor yapmak ve hem de gençleşmek, yeniden doğmak için yürüyelim arkadaşlar." ifadelerini kullanan ünlü Youtuber 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle ülkemiz adına dileklerini, gençlere öğütlerini bu sözlerle vermiş oldu. 

 

Videonun detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.