Barış Özcan Evde Kalarak Yeni Alışkanlıklar Kazanabileceğinizi Söyledi!

Youtube'da yayınladığı sanat ve teknoloji hikayeleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Barış Özcan, yayınladığı videosunda corona virüsü salgını nedeniyle evde geçirilen sürede yeni alışkanlıklar kazanılarak, hayatın değiştirilebileceğini belirtti. 

 

Youtube'da yayınladığı sanat ve teknoloji hikayeleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Barış Özcan, yayınladığı videosunda corona virüsü salgını nedeniyle evde geçirilen sürede yeni alışkanlıklar kazanılarak, hayatın değiştirilebileceğini belirtti. Son dönemde yayınladığı içeriklerle adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni Barış Özcan, yayınladığı videosunda corona virüsü salgını nedeniyle evde geçirilen sürede yeni alışkanlıklar kazanılarak, hayatın değiştirilebileceğini belirtti.

 

Yayınladığı videosunda bir önceki videosunda yaptığı bir ankette “alışkanlıkların gücü” konusunda video çekmesini isteyen takipçileri için konuşan ünlü sosyal medya fenomeni bu seçim ile takipçilerinin bir yandan da “wisdom of crowd” yani kalabalıkların bilgeliği kavramını da kanıtladığını belirtti.

 

Alışkanlıklarımızı yönetmeyi başarabilirsek, hayatımızı da değiştirebiliriz diyen Özcan, yayınladığı videosunda teoriyi anlatırken bunun aynı zamanda 14 gün boyunca deney olarak denenebileceği için güzel bir fırsat olduğunu da söyledi.

 

8 yıl önce yayınlanmış bir kitapta yer alan teoriyi anlatan ünlü sosyal medya fenomeni kitapta konuyla ilgili “Krizler, alışkanlıkları değiştirmek ve yenilerini yaratmak için birer fırsattır. Bazen her şey yokuş aşağı gider ve durdurmaya gücümüz yetmez. Bu yalnızca hayatlarımızda değil, işyerlerinde, büyük şirketlerde ve devletlerde bile olabilir.” ifadelerinin yer aldığını belirtti.

 

Şuan kitapta bahsettiğinden de büyük küresel çapta bir krizin yaşandığını belirten ünlü sosyal medya fenomeni 2. dünya savaşından bu yana tüm insanlığı etkileyen en büyük krizin içinde olduğumuzu söyledi. Kitapta böyle olaylar ve krizler için “Bu durumlarda olanları analiz edemeyiz veya farkında olsak da kötü gidişata engel olamayız.” ifadelerinin yer aldığını belirten ünlü sosyal medya fenomeni engel olamadığımız kötü bir gidişatın olduğunu belirtti.

 

Kitapta bu durumda yaşanması muhtemel olaylarla ilgili “Her şey tam da bitti dediğimiz yerde ise, alışkanlıkların doğasına hakim biri çıkar ve tüm gidişatı tersine çevirebilir. Geçmiş, bunun örnekleri ile doludur.” ifadelerinin yer aldığını belirten ünlü sosyal medya fenomeni “Yapacağımız deney ile 14 günde kendi alışkanlıklarımızın doğasına hakim olmaya çalışacağız. Bir bilgisayar yazılımı gibi beynimizi programlayacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.