Başarılı İsimlerin Başarısızlık Hikayeleri? Kim Kaç Kere Başarısız Oldu?

Başarısızlığı Deneyimlemiş İsimleri Sizin İçin Derledik:

 

Albert Einstein

Einstein, 4 yaşına kadar konuşamamıştır. Okula ayak uyduramadığı için öğretmenleri tarafından 'zihinsel engelli'olarak nitelendirildi. Tüm zamanların en iyi fizikçilerinden olarak kabul edilen Einstein görelilik teorisini geliştirdi. Kuantum mekaniğinin gelişmesinde katkıları bulundu. 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü kazandı. 1999'da Time dergisi tarafından yüzyılın en önemli kişisi seçildi.

 

 

Thomas Edison

İlkokul döneminde öğrenim güçlüğü çektiği için öğretmenleri tarafından okuldan uzaklaştırılmıştır. Ampül denemeleri sırasında sayısız kere başarısız olmuş ve 1879'da ampülü icat etmeyi başarmıştır. 1880 yılına gelindiğinde evde kullanılabilecek güvenli ampüller üreterek o dönem tanesini 2,5 dolara satmıştır.

 

 

Walt Disney

Walt Disney, Maddi yetersizliklerden dolayı okula gidememiştir. Ambulans şoförlüğü yaptı. Ücretsiz çizim kursuna başlayıp kendini geliştiren Disney, karikatür çizip ajanslara satarak para kazanmaya başladı. Çalıştığı bu işten yaratıcı olmadığı gerekçesiyle kovuldu. Tüm olumsuzluklara rağmen çizim yaptığı sırada odasında bir fare gördü ve fareyi izleyerek çizmeye başladı bu çizim ise Walt Disney için dönüm noktası oldu. Walt Disney'in eşi önerisiyle bu farenin adı 'Mickey Mouse' oldu. Hollywood'da giderek son parasını film için kullanmış ve büyük başarı elde etmiştir. İlk filmden sonra Walt Disney ve kardeşi Roy, Walt Disney Productions'ı kurdu. Bu şirket dünyanın en iyi yapım şirketlerinden biri olarak piyasada yerini almıştır. En çok Oscar kazanan kişi olarak tarihe geçmiştir.

 

 

Steve Jobs

Steve Jobs biyolojik ailesi tarafından evlatlık verilmiştir. Çalıştığı şirketten kavulan jops, 1976 yılında 26 yaşındayken Wozniak'da Apple computerı evin garajıında kurdu. Aralık 1980'de Apple Computer çok iyi değerlerle piyasada yerini aldı. 1985 yılında kendi kurduğu Apple şirketinden kovuldu. Apple'dan kovulduktan sonra NEXT Computer'ı kurdu. 1996 yılında Apple şirketi, Jobs'u kurduğu şirkete geri getirmek için NEXT'i satın aldı. 1997'de Apple'ın tekrar CEO'su oldu.

 

 

 

Bill Gates

Harvard'dan ayrıldı. 1972'de ilk işi Traf-O-Data'yı kurdu ve başarısız oldu. Çocukluk arkadaşı olan Paul Allen ile Dünyanın en büyük yazılıım şirketi olan Microsoft'u kurdu.Gates 1979'da FORTRAN,COBOL ve Pascal gibi yazılım dillerini geliştirerek 13 çalışanıyla 3 milyon dolarlık bir satış gerçekleşitrdi ve dünya pazarındaki yerini aldı. Forbes dergisinde dünyanın en zengin insanları listesinde yıllarca 1 numarada yer aldı.

 

 

Stephen Hawking

Hawking, okul hayatı boyunca hep başarılı olmuştur. Yaşamı boyunca yaşayan en büyük zihin olarak bilindi.Einstein'dan sonra dünyaya gelen en parlak fizikçi olarak kabul edildi. 1962 yılında Oxford'dan mezun olan Hawking, kozmoloji alanında araştırma yapmak için Cambridge Üniversitesi'ne giriş yaptı. Yaşayan en büyük zihin olarak bilindi.Bu dönemde hastalığının ilk belirtileri başladı. Hastalığı amyotrofik lateral skleroz olarak tanımlandı ve iki yıl ömür biçildi. Motor nöronlarının zamanla öldüren sinir sistemini felç eden ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık Hawking'i tekerlekli sandalyeye mahkum etti. 1970'de konuşma yetisi gittikçe kaybolmaya ve hızla zayıflamaya başladı.1985'te konuşma yetisini tamamen yitirdi. 1986'dan itibaren yazıları sese dönüştürebilen özel bilgisayarı sayesinde insanlarla iletişim kurabildi. 2005'te el kaslarını hareket etme yetisini kaybetti.