Batu Akdeniz Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Batu Akdeniz kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla ismi ön plana çıkan ünlü şarkıcı Batu Akdeniz ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Peki Batu Akdeniz kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Batu Akdeniz kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla ismi ön plana çıkan ünlü şarkıcı Batu Akdeniz ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Peki Batu Akdeniz kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

batu akdeniz kimdir nerelidir kac yasindadir

 

Batu Akdeniz kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? 

 

Batu Akdeniz kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla ismi ön plana çıkan ünlü şarkıcı Batu Akdeniz 1992 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda tamamlayan ünlü şarkıcı müzik ile ilk çocukluk döneminde tanıştı. Ankara Çoksesli Müzik Derneği Korosu’nda 6 yıl boyunca şarkı söyleyen ünlü şarkıcı koro tarihinin en genç koristi oldu. 14 yaşında gitarla tanıştı. Müzik hayatına 2012 yılında Çağlar Töngür ve Hakan Kılıç ile birlikte kurduğu Heavy Sky adlı hard rock grubuyla adım atan Akdeniz, grupla birlikte ilk single ve klipleri "Unbreakable" şarkısını "Dreamer" albümünden önce yayınladı. Şarkının mastering işlemi ise AC/DC, Bon Jovi ve Scorpions gibi rock müzik tarihinin popüler gruplarıyla çalışan Sterling Sound’un mastering ustası Ryan Smith tarafından yapıldı. Batu Akdeniz, 5 Ekim 2018'de 5 şarkıdan oluşan ilk Türkçe solo albümü "Hayat Böyle"yi yayınladı. "Hayat Böyle"nin ilk klibi albümle aynı adı taşıyan şarkıya çekildi. Akdeniz, albümde yer alan "Yanlış Biriyle Doğru Hikaye" adlı şarkının akustik versiyonunu arkadaşı Aleyna Talınlı ile birlikte söyledi ve şarkı Spotify’da yaklaşık 1,5 milyonu aşkın dinlenme sayısına ulaşmayı başardı. Akdeniz, 26 Temmuz 2019 tarihinde "Hareket Vakti" adlı teklisi, 4 Ekim 2019’da ise "Vuruldum" adlı teklisiyle müzikseverlerin beğenisine sundu. "Vuruldum"da yaylı enstrümanları Aleyna Talınlı, Gizem Berrak Taş ve Zümra Azizoğlu çaldı. 2020 yılının ilk günlerinde "Eksik" isimli tekliyi çıkaran müzisyen, daha sonra "Yarın Yokmuş Gibi" adlı EP’sini yayınladı. 7 Şubat 2020’de ise yayınlanan, şarkıların tamamı Murathan Mungan tarafından yazılan "2020 Model: Murathan Mungan" isimli albümün "Gri Pembe" bölümünde "Zalime Kolay" adlı şarkıya can verdi. Koronavirüs salgını nedeniyle karantina günlerinde ilk albümünde yer alan "Gel Benimle" isimli şarkısını karantina günlerine uyarlayarak "Kal Evinde" şeklinde yeniden yorumladı. Birçok isimle düet yapan ünlü şarkıcı geniş kitlelerin beğenisini kazandı. Instagram'da batuakdeniz ismiyle paylaşımlarına devam eden ünlü şarkıcı bu mecrada 23.2K takipçiye sahiptir. 

 

Kaynak: Yurt Gazetesi 



Etiketler: