Beethoven’ın Saç Telleri İncelendi! Gerçek Ortaya Çıktı!

Dünyaca ünlü besteci Ludwig Van Beethoven’ın gerçek ölüm nedeni ortaya çıktı!

 

 

Cambridge Üniversitesi liderliğindeki bilim insanlarından oluşan uluslararası bir ekip dünyaca ünlü besteci Ludwig Van Beethoven’ın saçlarını inceledi. Bilim insanları Beethoven’ın saç tellerini inceleyerek sağlığı ve genetiği hakkında bilgiler edindi. Beethoven’ın tam ölüm nedeninin tespit edilemediği ancak karaciğer hastalıkları konusunda genetik risk faktörleri içerdiğini ortaya koydu.

 

T24'ün aktardığına göre, bilim insanları amaçlarının  Beethoven'ın 20'li yaşlarının ortalarından sonlarına doğru başlayan ve sonunda 1818'de işlevsel olarak sağır olmasına yol açan ilerleyen işitme kaybı dahil sağlık sorunlarına ışık tutmak olduğunu belirtti.

 

 Ekip ayrıca Beethoven'ın kronik sindirim şikayetlerinin ve 1827'de ölümüyle sonuçlanan ciddi karaciğer hastalığının olası genetik nedenlerini de araştırdı. 5 kaynaktan gelen saç tutumlarının DNA incelemesi sonucunda Beethoven’ın genetiğinin karaciğer hastalıkları konusunda genetik risk faktörleri içerdiği ve ünlü bestecinin Hepatit B olduğu öğrenildi.

 

Beethoven’ın kendi notlarına dayanarak aşırı alkol tükettiğini de belirten bilim insanları, çalışmayla ilgili açıklamasında “1821 yazında Beethoven, karaciğer hastalığının bir belirtisi olan en az iki sarılık atağından ilkini geçirdi. Siroz uzun zamandır 56 yaşındaki ölümünün en olası nedeni olarak görülüyor” diye konuştu.