Bel Kaymasını Tedavi Eden Egzersizler Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda bel kaymasını tedavi eden egzersizler hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda bel kaymasını tedavi eden egzersizler hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerlerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda bel kaymasını tedavi eden egzersizler hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Yayınladığı videosunda bel kaymasını tedavi eden egzersizler hakkında konuşan ünlü sosyal medya fenomeni bu konuda detaylı bilgiler verdi. Bel kayması kuyruk sokumuna en yakın olan L4 omurunun L5 üzerine doğru kaymasıdır. Bel kayması doğuştan gelen anatomik sorunlar, kireçlenme gibi kemik hastalıkları, kalça üzerine hızla düşmek, omurgayı zorlayan darbeler, ağır kaldırmak ve yaşlılık nedeniyle oluşan kas ve bağların zayıflamasıyla ortaya çıkabilir. Bu rahatsızlık bel ağrılarına, uyluk ve bacaklarda karıncalanma ve hissizliğe, bacaklarda kuvvet kaybına ve belde şekil bozukluğu gibi belirtilere yol açabilir. Çok şiddetli ağrıya veya omurga eğriliğine neden olmadığı sürece çoğu bel kayması fizik tedavi gibi uygulamalarla cerrahi müdahale olmaksızın iyileştirilebilmektedir. Şimdi vereceğimiz kısa ama etkili egzersiz programıyla bel ve karın kaslarını güçlendirerek bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz. Egzersizle iyileşebilecek tipte bir bel kayması yaşayıp yaşamadığınızı mutlaka doktorunuza danışmanız gereklidir.

 

Hazırsanız egzersizlerimize başlayalım:

 

1- LEĞEN KEMİĞiNİ EĞME EGZERSİZİ

2- DİZLERİ GÖĞÜSE ÇEKME EGZERSİZİ

3- YERDE UZANARAK HEMSTRİNG KASINI GERME EGZERSİZİ

4- YARIM MEKİK

5- ÖLÜ BÖCEK EGZERSİZİ