Benzin Ve Motorin İçin Kabus Gibi Haber! JP Morgan'dan Geldi! Gerçekleşirse Devasa Zamlar Gelir!

Rusya'nın Ukraynayı işgali sonrası uygulanan yaptırımlar ve Çin'deki koronavirüs vakalarının artması brent petrol fiyatlarında dalgalanmalara neden olurken, JP Morgan yaptığı brent petrol açıklamasıyla gündem oldu. 

 

Rusya'nın Ukraynayı işgali sonrası uygulanan yaptırımlar ve Çin'deki koronavirüs vakalarının artması brent petrol fiyatlarında dalgalanmalara neden olurken, JP Morgan yaptığı brent petrol açıklamasıyla gündem oldu. Son dönemde brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken konuyla ilgili olarak JP Morgan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

 

jp mogran dan son dakika brent petrol aciklamasi

 

Emlak365'ten Mustafa Karagöz'ün haberine göre; Brent Petrol fiyatlarına 35 dolarlık zam gelebilir. JP Morgan tarafından yapılan analizde brent petrol, benzin ve motorin için araç sahiplerinin korkulu rüyası olabilecek bir açıklama geldi. Benzin ve motorin fiyatlarının çok yüksek olduğu bu dönemde motorin ve benzinin litre fiyatları sürücülerin ceplerini yakıyor. Her gün indirim haberi bekleyen araç sahiplerini korkutan bir açıklama geldi. Dev banka JP Morgan, Avrupa Birliği ile Rusya arasında yaşanabilecek olan gelişmelerin brent petrole 35 dolarlık zam olabileceği iddiasını gündeme taşıdı. Bu iddialar gerçekleşirse bir litre benzin fiyatı 30 TL ile 40 TL bandı arasına çıkar.

 

JP MORGAN'DAN BRENT PETROLE 35 DOLAR ZAM AÇIKLAMASI

 

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş ve bu savaşta Avrupa Birliği'nin tutumu tüm dünya ekonomisine etki etmeye devam ediyor. Kısa süre önce 6. yaptırım paketine ilişkin açıklamada bulunan Avrupa Birliği yeni ambargoları devreye alabileceğini bildirdi. Pakette yer alan amborgolarda ise Rusya'dan alınan ham petrol ile işlenmiş petrol ürünlerinin alımlarının 6 ay ile 12 ay içerisinde sonlandırılması hedefleniyor. Rus ekonomisini hedef alan bu yaptırım paketinin devreye girmesi durumunda ise brent petrol fiyatlarına devasa zamlar gelebilir.

 

DEVASA ZAMLAR GELEBİLİR

 

JP Morgan'da AB'nin ambargo kararını ve brent petrol fiyatlarına etkisine dair bir değerlendirmede bulundu. İlk olarak JP Morgan, bu yılki petrol talebi tahminini yüksek petrol fiyatlarını gerekçe göstererek günlük 1 milyon varil aşağı revize etti. Bu çeyrek için brent petrol fiyatları için 114 dolar bandını işaret eden dev banka bu rakamı yıl geneli için 104 dolar olarak gösterdi. Bu rakamların gerçekleşmesi için ise küresel arzdan günlük bir milyon varil daha kaybolursa şartını öne sürdü. JP Morgan Analistleri değerlendirmelerinde "Şu anda toplam petrol talebinin günlük ortalama 100 milyon varil, 2019 seviyelerinin 400.000 varil altında olduğunu görüyoruz" verilerini paylaştı. Analistler ayrıca arzın artması durumunda ise brent petrolün fiyat hedefinin üzerine varil başına 18 ila 35 dolar daha ekleyebileceğini söylediler. 

 

BENZİN VE MOTORİN 30 LİRA İLE 40 LİRA BANDINA DAYANIR

 

İstanbul'da bir litre motorin 22.06 TL bandında bulunurken benzin ise 20.34 TL'den satılıyor. Ankara'da bu rakamlar 22.16 TL ile 20.44 TL olarak geçerli. Eğer brent petrol fiyatlarına 35 dolar zam gelirse benzin ve motorin fiyatlarına doğrudan pompaya yansıyacak şekilde ciddi zamlar gelecek ve litre fiyatları 30 TL ile 40 TL arasında olacaktır.



Etiketler: