Bilgin Özçalkan 'CEZA' Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Türkiye 'nin en çok bilinen ve seviilen sanantcılarından biri olan CEZA yani gerçek adıyla Bilgin Özçalkan Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

 

 

Türkiye 'nin en çok bilinen ve seviilen sanantcılarından biri olan CEZA yani gerçek adıyla Bilgin Özçalkan Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

 

'CEZA' Bilgin Özçalkan Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

'CEZA' Bilgin Özçalkan Kimdir? 'CEZA' Bilgin Özçalkan 31 Aralık 1976 yılında Üsküdar ,İstanbul 'da doğmuştur. Küçük yaşta rap müzik ile ilgilenmeye başlamıştır. Ceza takama adını atışmalarda rakiplerin ve seyircilerin Cezamız geldi demeleri ötürü almıştır. Publiic Enemy adlı gurubundan çok etkilendiğini söyleyen Ceza ,sert sözleri rap ile nasıl dışa vurulucağını görüp kendine takma isim olarak Fatalrhmer eklemiş ve böylece Ceza a.k.a Fatalrhmer olmuştur. Bu sıralarda eğitim hayatını tamamlayıp iş hayatına atılmıştır. Bir yandan elektirik teknisyenliğine devam edip bir yandanda rap hayatına hız vermiş ,ama hem iş hemde rap bir arda gitmediğini görünce işinden istifa edip kendini tamamen rap müziğe vermiştir. Yerleşke 2023 adlı dergiye 2009 yılında verdiği bir röportajda aslen Çankırılı olduğunu ,3 göbek İstanbul 'lu olduklarını ve soyadlarını daha önce Sarımehmetoğlu olarak geçtiği ve Çanakkale Savaşı 'nda 7 Şehit vediklerini söylemiştir. 

Ceza ,Annesi Servet Özçalkan 'ı 5 Ocak 2004 'de ,Babası Danyal Özçalkan 'ı ise 7 Haziran 2019 tarihinde kaybetmiştir.