Bill Gates Brüksel'de Kanalizasyon Denetledi! Dünyada Gündem Oldu!

Bill Gates sosyal medya hesaplarından Brüksel lağımlarında yaptığı keşif gezisinin görsellerini paylaştı. Peki, Gates’in lağımlarda ne işi vardı? Cevap: 19 Kasım Dünya Tuvalet Günü’nü anmak!

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bill Gates’in paylaşımları 24 saatte 3 milyon kez ziyaret edildi. Görsellerde Gates önce Brüksel’in Anderlecht bölesinde, Mons Sokağı’ndaki bir kafenin önüne bulunan bir lağım ağzına girerken görülüyor. Daha sonra merdiven basamaklarını ve daracık geçitleri kullanarak lağım sisteminde ilerliyor. “Brüksel’in metrelerce yer altında ne işim var? Çünkü lağımlarda yürüyorum. Çok kötü kokuyor” diyor.

 

bill gates bruksel de kanalizasyon denetledi dunyada gundem oldu

Bill Gates Brüksel'de kanalizasyon denetlerken.. Fotoğraf: Instagram @thisisbillgates

 

Dünyanın en zengin insanlarından olan Bill Gates tuvalet konusunu çok önemsiyor. Servetinin ciddi bir bölümünü dünyada tuvalet inşasına, özellikle de su sıkıntısı çekilen bölgelerde kuru tuvalet yapımına harcadı. UNİCEF’e göre dünyada en az 900 milyon kişi, tuvalet yokluğundan doğal ihtiyaçlarını açık havada, tarlalarda, kırlarda, sokaklarda gidermeye çalışıyor.

 

Söz yine Bill Gates’in: “Tuvaletler halk sağlığının temel taşı ve çevrenin korunmasında hayati bir önem taşıyor. Milyonlarca insanı tuvaletten yoksun bırakmak, özellikle kadınları ve kızları çok tehlikeli sağlık sorunlarına hedef yapıyor.”