Bir Haftalık Ömrü Kalmıştı! Evlilik İle Hayata Tutundu!

Zach Stroup ve Maddie lisede tanıştılar ama birbirlerini sevdiler. ABD’nin Colorado eyaletinden olan genç adam “Crohn hastalığı”na yakalandığını öğrendi. “Cronh hastalığı”, ağızdan anüse kadar tüm gastrointestinal sistemin iltihaplanmasına yol açan bir büıorsak hastalığı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Doktorlar, tedaviyle hastalığın durdurulabileceğini söylediler ama öyle olmadı: 2020 Kasım’ında duruma kötüye gitti ve hastaneye kaldırıldı. Doktorların koyduğu teşhis hiç de umut verici değildi: Lenf kanserine yakalanmıştı ve 4’üncü evredeydi.

 

6 ay sonra Zach’a iyileşmeye başladığı müjdesi verildi. Sevinçten havalara uçan Zach, lise aşkı Maddie ile Florida’ya uçtu ve orada evlilik teklifi yaptı. Genç kız “Evet” dedi, nikah tarihi belirlendi: 7 Mayıs 2022.

 

Ancak 2021 Eylül’ünda hastalık yeniden Zach’ın yakasına yapıştı. Bacaklarından itibaren felç olan genç adam acil olarak hastaneye kaldırıldı. Teşhis kötüydü: Omuriliğinden tümör vardı. 27 yaşındaki Zach’a yeniden kemoterapi uygulandı. Nikaha bir ay kala genç adamın yaşama arzusu kalmamıştı. Mücadeleyi bırakmıştı. En fazla bir hafta ömrü kaldığını düşünüyordu. 25 yaşındaki Maddie ile 48 saat içinde evlenme kararı aldılar.

 

Maddie ve Zach’ın aileleri ve hastane personeli evliliğin hızla gerçekleşmesi için seferber oldular. Maddie anlatıyor: “Onu o kadar yılgın görmek içimi paralıyordu ama evliliğimizin gözlerine yansıyan ışıltıları gördükçe mutlu oluyordum.”

 

Evlenmek sanki Zach’a sihirli değnek gibi dokundu. Söz Zach’ın: “İnanılmaz kötü bir dönemden geçiyordum. Geleceğim koyu karanlık gibi görünüyordu. Ama bu evlilik benim için bir dönüm noktası oldu. Maddie’yi geldiğini görünce direnme gücümün arttığını hissettim.”

 

Nikahtan hemen sonra Zach bir kemoterapi tedavisine daha başladı. Kemik iliği nakli oldu. 4 ay süren ek tedaviden sonra taburcu edildi. Şimdi hastane ortamına göre daha neşeli bir düğünle ikinci kez dünya evine girmeye hazırlanıyorlar.