Birce Akalay Belli Ki Unutmuşuz Dedi!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Birce Akalay, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Atatürk'ün ilkelerinden yola çıkarak sert sözler söyledi. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Birce Akalay, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Atatürk'ün "Egemenlik" ve "Bilim ve Akıl" fikirlerinden yola çıkarak sert sözler söyledi. Son dönemde yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü oyuncu Birce Akalay, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Atatürk'ün ilkelerinden yola çıkarak sert sözler söyledi.

 

Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda "Altı Ok’u hatırladın mı? Atatürk İlkeleri hani. Onlar Cumhuriyet Halk Fırkasının ilkeleri değil sadece bütün millete mal edilmiş. Şimdi saymayayım biliyorsundur. Hadi bilmeyene yazalım yine de neymiş; 1-Cumhuriyetçilik 2-Milliyetçilik 3-Halkçılık 4-Laiklik 5-Devletçilik 6-İnkilapçılık.

 

Bir de bütünleyici ilkeler var mesela; 1-Ulusal Birlik 2-Çağdaşlık 3- Akılcılık 4-Ulusal Egemenlik. “Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.” diyen canım ATA’m bir de Ulusal egemenlik ilkesi için ne demiş biliyor musun?

 

“Ulusal egemenlik; devleti kurup yöneten en üstün güç olan egemenliğin kişilere veya belli zümrelere değil, doğrudan doğruya millete ait olmasıdır. Atatürk’e göre tek güç millettir.” Millet her türlü isteğini yerine getirme gücüne sahiptir. Millet girişimlerinin önüne geçebilecek hiçbir kuvvet yoktur.” Şimdi ben pandemide bir sabah bunları niye yazdım; belli ki unutmuşuz diye..." ifadelerini kullanan ünlü oyuncu bu paylaşımıyla sosyal medyada dikkat çekti. 

 

İşte o paylaşım;